Burgerhout B.V.

OVER ONS


BURGERHOUT: RUIM 150 JAAR DENKEN IN OPLOSSINGEN

Sinds 1937 zijn wij bezig om onze producten zo te ontwikkelen en te optimaliseren dat wij innovatieve oplossingen bieden op het gebied van rookgasafvoer en luchtdistributie. Dat zit in onze genen. Veiligheid en optimaal installatiegemak zit verweven in al onze producten. Burgerhout stelt groot belang in duurzaamheid en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). De zorg en bescherming voor het milieu is geïntegreerd in de dagelijkse werkzaamheden. We hechten belang aan de betrokkenheid van alle personen die voor of namens Burgerhout werken. Onze producten voldoen vanzelfsprekend aan de wettelijke keuringseisen. Betrouwbare en veilige producten die in veel situaties toegepast kunnen worden is onze standaard.

INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

Burgerhout beschikt over unieke testfaciliteiten. Met behulp van verschillende testmethoden kan bijvoorbeeld voor elke ketel een rookgasafvoer ‘op maat’ worden ontworpen. In een nauwkeurig geijkte windtunnel wordt de recirculatie van verbrandingslucht in de luchttoevoer vastgesteld. Ook drukverschillen onder verschillende windinvalshoeken en windkrachten kunnen exact worden gemeten, evenals de weerstand van rookgasafvoer- en luchttoevoersystemen. Met behulp van een beregeningsinstallatie wordt vastgesteld of uitmondingen bij verschillende windrichtingen vrij blijven van regeninslag. En in een speciale vrieskamer met temperaturen onder de -20°C worden uitmondingen ontwikkeld die ook in de praktijk vrij blijven van ijsvorming. Met speciaal ontwikkelde machines vinden meer dan 10.000 verschillende aluminium, rvs en kunststof producten hun weg naar markten in Europa en daar buiten.

M&G GROUP

Burgerhout maakt deel uit van de internationale M&G Group. M&G Group is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en fabricage van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie. De activiteiten van de groep zijn gebaseerd op R&D, innovatie en op maat gemaakte oplossingen voor klanten over de hele wereld. Als partner van vooraanstaande ketel- en ventilatiefabrikanten draagt M&G Group bij aan een kostenefficiënte manier van het oplossen van vraagstukken in en om CV-ketels en ventilatiesystemen. Een compleet assortiment van aluminium, roestvast staal en kunststof producten is ontwikkeld door hoogopgeleide ingenieurs en wordt getest en geproduceerd met de moderne productieprocessen van M&G Group. De internationale organisatie – met tien locaties in zeven verschillende landen – is wereldwijd actief voor de OEM- en handelsmarkt. Voor meer informatie over M&G Group klikt u hier.

DUURZAAMHEID EN MVO BINNEN DE M&G GROUP

Duurzaamheid (Sustainability) is één van onze kernwaarden. De zorg en bescherming voor het milieu zijn geïntegreerd in de dagelijkse werkzaamheden en staan centraal bij product design, het productieproces en de reductie van het energieverbruik. We zijn gericht op de lange termijn toekomst van onze planeet en M&G Group. Naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt duurzame inzetbaarheid van de medewerkers een prominente rol in ons duurzaamheidsbeleid. De gezondheid van de medewerkers komt bij ons op de eerste plaats en is leidend in de projecten die we starten om de inzetbaarheid te verhogen.

M&G Group, Burgerhout en alle andere leden van de M&G Group zijn deelnemer in vele duurzaamheids- en MVO- initiatieven. Een kleine greep: