Duravit Nederland B.V.
De duurzaamheid van een product hangt niet af van toeval, ze wordt lang van tevoren bepaald, bij de productontwikkeling. Dat is de reden waarom Duravit reeds sind tientallen jaren veel tijd, geld en energie besteed aan research en development – een investering die later een voordeel vormt voor de onderneming, gebruikers en het milieu. Ontwikkelaars en designers focussen op water- en energiebesparende oplossingen, milieuvriendelijke productietechnieken, tijdloze vormen die gedurende jaren aantrekkelijk blijven en een eenvoudige montage. Om de best mogelijke resultaten te behalen, gaat Duravit de dialoog aan met klanten, handelspartners en verdelers evenals met eindgebruikers. Tijdens nationale of internationale beurzen, tijdens seminaries of in conversaties met onze klanten: vragen, ideeën en kritiek zijn steeds welkom. We analyseren deze en verwerken ze.
Ecologische compatibiliteit van materialen en grondstoffen
Bij Duravit zijn de selectie en aankoop van materialen en componenten onderhevig aan strikte ecologische en economische vereisten. Badkamermeubels worden vooral uit lokaal hout gemaakt dat komt uit duurzaam gecultiveerde en PEFC gecertificeerde bossen. Bij aangekochte onderdelen worden enkel producten gebruikt die geproduceerd worden volgens de DIN normen en voor elk van deze producten worden certificaten opgevraagd om hun ecologische relevantie te controleren. Voor er materialen en chemicaliën worden aangekocht, worden de relevante veiligheidsvoorschriften aangevraagd en opgeslagen in een systeem dat toegankleijk is voor alle medewerkers. We voeren voortdurend controles uit om te verfiiëren of een bepaald materiaal kan vervangen worden door een product met een lagere ecologische impact. Bovendien worden de aankoopvolumes gebundeld om een economisch en ecologisch transport te garanderen.
Onvoorwaardelijke productveiligheid
Bij Duravit is onvoorwaardelijke productveiligheid het allerbelangrijkste. Alle keramische prodcuten alsook de meubels zijn conform de fundamentele vereisten van de relevante EU regels, dragen het CE keurmerk en zijn het onderwerp van strikte interne kwaliteitseisen die vaak de statutaire normen overschrijden. Gedurende de productontwikkeling worden continu interne en externe controles met betrekking tot veiligheid, hygiëne, gebruiksgemak en geluidshinder uitgevoerd. Alle producten worden onderworpen aan strikte duurzaamheidstests, de deuren van badkamermeubilair worden bijvoorbeeld 120,000 geopend en gesloten. Alld badkamermeubels met elektrische componenten worden getest op hun elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en geproduceerd conform de VDE of UL normen. Voor ze verzonden worden, ondergaat elk onderdeel een functietest.
Producten kunnen gerecycleerd worden
Bij Duravit is het een doel om wanneer mogelijk alles terug in de prductiecyclus te brengen. Alle materialen die bij Duravit gebruikt worden kunnen gerecycleerd worden: sanitair keramiek kan bijvoorbeeld gebruikt worden als slijtvast materiaal in de wegenbouw en sommige producten kunnen ook bij Duravit opnieuw gebruikt worden in de productie. Sanitair acryl recycleren is een complex gegeven maar het acrylcomponent kan bijvorbeeld gebruikt worden bij de productie van vernis. In de regel worden recycleerbare grondstoffen zoals ASB kunststof, plaatmateriaal, fittings en glas gebruikt bij de productie van badkamermeubels. Vermits deze makkelijk te ontmantelen zijn, kunnen de meubelonderdelen gerecycleerd worden volgens de gebruikte materialen.