Jupiter Vloerverwarming Benelux B.V.

Over Jupiter Vloerverwarming

Jupiter heeft reeds jaren geleden onderkend dat het noodzakelijk is om een vloerverwarming te ontwerpen met een snellere responstijd en bovendien makkelijker te implementeren is. Jupiter heeft jaren lang gewerkt aan de ontwikkeling van een vloerverwarmingsysteem waarbij geen zand-cement dekvloer meer nodig is en waardoor droogtijden vermeden kunnen worden.

Het resultaat is een vloerverwarmingsysteem met het voordeel dat het geen droogtijden meer noodzakelijk zijn en tevens een bliksemsnelle responstijd heeft. Dit laatste aspect werkt zeer comfort verhogend, maar betekend tevens dat er nog lagere systeem temperaturen mogelijk zijn. Dit is Energiebesparend. De eerste oplossing begon met de introductie van het 3 cm dikke Jupiter Ideaal EPS systeem in 1996

In 1998 bracht Jupiter het Ideaal OKO systeem op de markt. Een op 150 kPa gebaseerd paneel dat vervaardigd is uit houtvezel afval en glasvezel. De prestaties zijn vergelijkbaar met die van een Expanded Polystyreen (EPS) systeem met als extra voordeel de bijzonder goede akoestische eigenschappen van dit systeem die direct voldoen aan het nieuwe bouwbesluit. Tot op heden is Jupiter nog steeds de enige fabrikant van dit echt milieuvriendelijke systeem.

In 2000 is Jupiter samen met Creaton, de grootste dakpannen en facade fabrikant in Duitsland, begonnen met het ontwikkelen en produceren van een ultieme vloertegel voor vloerverwarming.Dit resulteerde in een tegel die de zand-cement vloer overbodig maakte. De zand-cement vervangende keramische dekvloertegel heeft een mes & groef, heeft een zeer lage thermische weerstand,is ongelofelijk sterk en slechts 20 mm dik!

In 2006 lanceerde Jupiter 5mm dikke Strongboard FL en 10mm dikke Strongboard TK, twee zeer dunne lasten verdeellagen, bedoeld voor de toepassing van verlijmen van tegels, leggen van vloerbedekking en parket. Dit heeft geleid tot een revolutionair systeem die het gebruik van vloerverwarming in bestaande oude woningen opnieuw mogelijk maakt.

In 2009 start Jupiter in samenwerking met Unifloor de ontwikkeling van een nieuw en revolutionair nieuw Ideaal OKO element waarbij de akoestische eigenschappen nog verder verbeterd worden t.b.v. de Renovatie van oude woningen. Medio december zullen deze op de markt gebracht worden.