LJ Solutions B.V.

LJ Solutions : Passie voor gevels....

Houten gevelbekleding

LJ Solutions levert de houten gevelsystemen van NEOLIFE®. Deze systemen bestaan uit de meest natuurlijke houtcomposiet ter wereld en zijn biobased bouwmaterialen. De houtvezels worden beschermd door een stof uit het hout zelf, waardoor de systemen 100 procent onderhoudsvrij zijn en levenslang meegaan. Bovendien blijven ze door de toevoeging van mineralen hun diepe kleur behouden.

Eenvoudige montage

Omdat de systemen van NEOLIFE® licht van gewicht zijn, kunt u ze eenvoudig en snel monteren. Vaak is het zelfs mogelijk om ze op basis van de huidige constructie aan te brengen, wat de systemen geschikt maakt voor schuren, houtskeletbouwwanden en renovatieprojecten. Bovendien geeft NEOLIFE® tien jaar productgarantie en tien jaar verzekerde garantie op het product en de montage. Want dat een gevel mooi blijft, staat voorop.

LJ Cladding

Om de mogelijkheden van NEOLIFE® nog verder te vergroten, heeft LJ Solutions samen met Strikolith een uniek systeem ontwikkeld: LJ Cladding. Dit systeem maakt het mogelijk om stucwerk en de gevelbekleding van NEOLIFE® op eenzelfde buitengevelisolatiesysteem toe te passen. Hierdoor ontstaat binnen het passief bouwsysteem meer ontwerpvrijheid dan ooit. Bijkomend voordeel is dat LJ Cladding zowel maximale isolatie als optimale ventilatie biedt.

Gevelbekleding van NEOLIFE®:

• Biobased.

• Licht van gewicht.

• Eenvoudige montage.

• Volledig onderhoudsvrij.

• 100 % rottingsvrij en 100% insectenproof.

• Diepe kleur en kleurecht.

• Tien jaar garantie.

• 100 procent recyclebaar.

Neolife® Clad

Neolife® Clad is een gevelbekledingspaneel met een moderne strakke uitstraling met een licht gegroefd oppervlak in 2 uitvoeringen, Clad 4 en Clad 14. Alleen de bovenzijde van het paneel is gegroefd waardoor het een speels effect geeft met de naden in het paneel. Hierdoor krijgt het een levendige uitstraling! De plaat is licht van gewicht en is daardoor uitermate geschikt voor renovatie en lichte nieuwbouw constructies. Met zijn unieke eigenschappen is type Clad bestand tegen weer en wind.

Neolife® Smart

Neolife® Smart is een modern vormgegeven gevelbekledingspaneel met ribben die ieders 9 cm breed zijn. Dit paneel is dunner dan de andere gevelbekledingspanelen van Neolife en daardoor uitermate geschikt voor tiny houses, chalets, bergingen en schuren die geprefabriceerd worden. De plaat is licht van gewicht en makkelijk hanteerbaar. Smart heeft brandklasse C conform NEN-EN 13501-1.

Neolife® Cover

Neolife® Cover is eveneens een modern vormgegeven gevelbekledingspaneel met een geborsteld oppervlak. Type Cover heeft 2 uitvoeringen en heeft een bijzondere extra. De mineralen die in het systeem zitten, zorgen op natuurlijke wijze voor een brandwerende werking. Type Cover 6 en Cover 14 hebben brandklasse B conform NEN-EN 13501-1.

Neolife® Deck 30

Neolife® Deck 30 is een brede vlonderplank die door zijn unieke eigenschappen niet krom trekt, scheurt of heet wordt. Neolife Deck 30 wordt gemonteerd middels een gepatenteerde clip op een ondergrond. Door deze gepatenteerde clip is het mogelijk om één deel eruit te halen en weer terug te leggen zonder een heel terras te moeten demonteren. Deck 30 heeft brandklasse C getest in de massa. Door hetzelfde gegroefde oppervlak en dezelfde kleurenrange is Deck 30 goed te combineren met Neolife gevelbekleding.

Neolife® Nature 14

Neolife® Nature 14 is een smalle vlonderplank die óf vlak is óf gegroefd is aan de bovenzijde. Neolife Nature 14 is gemaakt van zelfs 92% houtvezels en heeft hierdoor een erg natuurlijke uitstraling. Neolife wordt bevestigd middels clips en heeft 4 eigen kleuren. Licht in gewicht en daardoor gemakkelijk te verwerken.

Gevel(stuc)ventilatierooster bij renovatie van oude gevels

Vocht is overal, ook in uw spouwmuren. Het is de kunst om dit vocht op de juiste manier te geleiden. Daarvoor heeft LJ Solutions een slimme oplossing ontwikkeld: het gevel(stuc)ventilatierooster . Omdat u dit rooster pas na de gevelafwerking monteert, komt er geen stucmortel, voegsel of slijpsel in de spouwmuur terecht. Mooi, maar bovenal doen de roosters wat ze volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit moeten doen. Dankzij de optimale spouwmuurventilatie houden ze uw gevel droog, waardoor er geen scheuren, vochtplekken, algen of schimmels meer ontstaan. Het gevel(stuc)ventilatierooster is uitermate geschikt voor gestukadoorde gevels, gevels van metselbakstenen en geschilderde gevels van metselbakstenen.

Roosters in de kleur van uw gevel.Eenvoudige montage.Ventilatie volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit.Verbeterd de isolerende werking.Weert ongedierte en insecten.Gevel(stuc)vloerventsysteem bij renovatie van oude gevels

Een ventilatiekanaal verlengen of aanleggen? Met ons gevel(stuc)vloerventsysteem maakt u het uzelf gemakkelijk. Het gevel(stuc)vloerventrooster vormt de basis van het gevel(stuc)vloerventsysteem. Omdat u het rooster pas na de afwerking monteert, komt er geen stuc, voegsel of verf in terecht. En bent u verzekerd van een nette uitstraling.

Roosters in de kleur van de gevel.Eenvoudige montage.Weert ongedierte.

In combinatie met het gevel(stuc)vloerventrooster kunt u onze vloerventverlengstukken gebruiken. Kracht van deze verlengstukken is dat ze op vrijwel iedere koker én op elkaar passen. Zo verlengt u heel eenvoudig bestaande vloerventilatiekokers in buitengevelisolatie.

Wilt u een ventilatiekanaal verlengen, maar zijn er geen vloerventilatiekokers aanwezig? Kies dan voor de vloerventmuurplaat. De vloerventmuurplaat is universeel: u kunt er elk type ventilatiekanaal mee verlengen.

Realiseert u een ventilatiekanaal door een volledige wand, dan biedt het vloerventkoppelstuk uitkomst.

Gevel impregneren

Heeft u geen spouwmuren, dan impregneren we de gevel. We brengen een nano-coating aan die volledig onzichtbaar, waterafstotend en tegelijkertijd damp-open is. Zo beschermen we de gevel tegen vocht en vuil. En kunt u weer acht tot tien jaar vooruit. De producten Stone Shield, Depth Shield zijn geschikt voor steenachtige ondergronden. Wood Shield is bestemd voor houten ondergronden.

Hamerpluggen, schroefpluggen, cilinderpluggen en zelftappende pluggen voor gevelisolatie

Wilt u een brievenbus, lamp of regenpijp ophangen aan gevelisolatie? En zoekt u goede pluggen? De pluggen van LJ Solutions dragen 6 tot maar liefst 92 kilo. Ideaal bij een renovatie, maar ook wanneer u iets aan een bestaande gevel wilt bevestigen.

Uniek in Nederland.U zet de plug niet door, maar in de gevelisolatie vast. Hierdoor ontstaat er geen koudebrug.Snelle montage.Keuze uit een hamerplug (4 tot 6 kilo), schroefplug (5 tot 20 kilo), cilinderplug small (15 tot 40 kilo) en zelftappende plug (7 tot 92 kilo).Indien nodig af te dekken met rozet.U kunt ook onze nieuwbouwpluggen toepassen. Wel geven we hierover vooraf graag advies.Zware elementen bevestigen met IT-Fix

Een carport, balkon, terrasoverkapping, zonnescherm of ander zwaar element bevestigen aan buitengevelisolatie? Dat doet u met IT-Fix. De draadstang van dit bevestigingssysteem is gemaakt van glasvezelversterkt kunststof, waardoor er geen koudebrug ontstaat. Zo minimaliseert u het risico op schade door condensproblemen en investeert u in een duurzame gevel.

Voordelen:

U voorkomt condensvorming in de isolatielaag.Bij harde ondergronden, zoals baksteen, beton en kalkzandsteen, kunt u IT-Fix in één keer installeren: u plaatst de stalen plug in de muur en schroeft de draadstang erop.Onregelmatigheden in de dikte van de pleisterlaag compenseert u eenvoudig met vulringen.

Om Gevels mooi en gezond te houden, bieden we allerlei oplossingen. De oplossingen ontwikkelen we grotendeels zelf, maar ook veel samen met vaste partners. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid dealernetwerk, zodat we altijd bij u in de buurt zijn.

Partners:


Adres
Kollergang 7
7773 NG Hardenberg