OneEightyOne

Lightly obsessed with light

11 jaar oud was onze oprichter en eigenaar, Stefan Verhoef, toen hij met zijn zelfgebouwde disco-set school- en verjaardagsfeestjes tot leven bracht. En met succes, want al snel mocht hij als tiener lokale strandfeesten en festiviteiten naar een hoger niveau tillen met geavanceerde geluids- en lichtsystemen.

Toen rond 2005 de eerste toepassingen met LED-licht op de markt verschenen, ontdekte hij al snel de oneindige mogelijkheden en kansen die deze innovatie met zich meebracht. Hij begon LED te combineren met zelf ontwikkelde besturingssystemen en tilde de technologie naar een nieuw niveau.

Een ontwikkeling die de deuren opende naar het bruisende Amsterdamse nachtleven. Voor populaire clubs als Sinners en Club Air, voerde Stefan indrukwekkende lichtontwerpen uit en al snel volgde verlichtingsprojecten voor o.a. kantoren en winkels. En voor hij het wist was zijn bedrijf OneEightyOne een feit.

Inmiddels telt het in Amsterdam gevestigde bedrijf ruim 35 medewerkers, en strekt het zich internationaal steeds verder uit, met kantoren in Dubai en Hong Kong, en projecten over de hele wereld.

De naam OneEightyOne eert de ongrijpbare lichtkleur met kleurcode 181, een kleur die Stefan als tiener graag gebruikte op elk feest dat hij van licht mocht voorzien. Ironisch genoeg is dit blauwpaarse licht de meest uitdagende kleur binnen het lichtspectrum en bijna onmogelijk om met LED te creƫren. Kortom: een naam die Stefan en zijn team, tijdens elk project, elke schets en elke installatie, herinnert aan hun grootste kracht: jouw visie tot leven brengen met licht, hoe uitdagend deze wens ook is.