SIG Air Handling International B.V.

INTRODUCTIE BARCOL-AIR

Barcol-Air is gestart in 1900 onder de naam Barber Colman Company waarna Barcol-Air BV in 1982 werd opgericht. In 2006 werd Barcol-Air overgenomen door de HC Groep en deze is in 2016 onderdeel geworden van SIG Air Handling. Hierdoor behoren Synergie Projecten met een verscheidenheid aan zusterbedrijven die samenwerken tot de mogelijkheden en kan voor u een toegevoegde waarde zijn.

Barcol-Air heeft wereldwijd een goede naam opgebouwd als specialist in luchtverdeeltechniek.

Onder luchtverdeeltechniek wordt verstaan: de -vaak niet zichtbare- naregelsystemen en de luchtverdeelappara­tuur, zoals luchtroosters. Met de keuze van het voor een specifiek gebouw meest optimale naregelsysteem, wordt vaak ook de keuze voor de maximale energiebesparing bepaald. Omdat dit per gebouw kan verschillen, biedt Barcol-Air de keuze uit meerdere naregelsystemen

Het vertalen van de wensen van de adviseur of opdracht­gever naar de uiteindelijke implementatie van het juiste systeem, vergt specifieke productkennis en praktijkerva­ring. Er is veel aandacht voor productontwikke­ling en innovatie. Naast het optimaliseren van bestaande producten worden ook nieuwe producten ontwikkeld in eigen beheer of in samenwerking met klanten voor specifieke projectoplossingen. De testfaciliteiten van Barcol-Air zoals de eigen geluid- en klimaatkamer en een Luka-testopstelling, spelen hierbij een belangrijke rol. 

Uiteraard is Barcol-Air "BIM ready" en beschikt over een zeer uitgebreide BIM bibliotheek met meer dan 8.000 artikelen.

Afzetmarkten

Barcol-Air bedient, naast de Nederlandse markt, via de afdeling Export afzetgebieden in het Midden-Oosten, Azië, de USA en diverse landen binnen Europa. Hiernaast ligt binnen de afdeling Export ook de focus op het uitbreiden van de afzetgebieden, denk hierbij aan opkomende markten in Zuid-Amerika en diverse Aziatische landen.

VISIE EN MISSIE

Visie

We willen mensen helpen om een gezonde, veilige en energiezuinige leef- en werkomgeving te creëren.

Missie

We delen en benutten onze expertise om het binnenklimaat gezonder, veiliger en meer energie-efficiënt te maken. Zodoende dragen wij bij aan een prettige woon- en werkomgeving voor iedereen.

Klantgericht, deskundig, toegankelijk en betrouwbaar... samen met u zoeken we naar de juiste oplossing.