Thor Helical Benelux

Welkom bij Thor Helical

Thor Helical heeft als doel praktische hoogwaardige oplossingen te bieden van bevestigingsmaterialen t.b.v. constructieproblemen door innovatieve ontwerpen en precieze productietechnologie te bewerkstelligen. Wij zoeken naar de voordelen die de wokkelvormige bevestigingstechniek biedt aan instandhouding en renovatie van diverse bouwconstructies.

Thor Helical Benelux is actief deelnemer van het internationale Thor Helical kennisnetwerk. Vanuit onze centrale vestiging beleveren en ondersteunen wij de professionele bouwmarkten. Hierin bieden wij advies op maat per project en eventuele projectbegeleiding. Naast technische ondersteuning m.b.t. de Thor Helical verankeringssystemen beschikt onze technische afdeling over de nodige kennis van overige herstel werkzaamheden m.b.t. gevelrenovatie.

Thor Helical biedt u deze combinatie van kennis en kunde.

Thor Helical Geschiedenis

THOR HELICAL scheurherstel, renovatie spouwankers, bevestigingsmaterialen & metselwerkwapening.

De innovatie van de spiraalvormige materialen en bevestigingen zijn ontstaan uit een GKN / Timber Research and Development Association programma (TRADA) die in de jaren 1970, onder leiding stond van Chief Architect John Ollis. Samen met zijn zoon Henry Ollis is er onderzocht, getest, ontwikkeld en hebben zij een breed scala aan octrooien van bevestigings technieken, productietechnologie en zijn er meerdere ontwerpen gepatenteerd.

Als grondleggers en patenthouders van de spiraalvormige(wokkelvormige) producten, hebben John en Henry Ollis HELIFIX Ltd in 1984 opgericht, om hun eerdere gepatenteerde technologieën onder licentie te exploiteren. HELIFIX produceert onder licenties van Ollis, de producten worden geproduceerd onder de octrooien EP0150906B1 en EP0171250B1. Vervolgens werden er ook licenties afgegeven aan Target Fixings Ltd., (UK), en Brutt Helical Kft. Vele spiraalvormige roestvrij stalen producten en lintvoegwapening worden geproduceerd onder het Ollis’s Pat. No. 171250. Dit is een Europees Patent No EP0171250B1 vanaf 31/07/1984 en is reeds verlopen op juli 2005. In 1989 heeft de familie Ollis Helifix verkocht en is er sindsdien geproduceerd onder de licenties, maar heeft er geen doorontwikkeling meer plaats gevonden op de producten die worden geproduceerd onder PatentNo. 171250.

Benelux; De eerste generatie patenten en licenties van de spiraalvormige producten die worden geproduceerd door Helifix worden in de Benelux aangebracht en vermarkt door TotalWallConcept en de producten van Brutt Helical worden onder label ABC-Adamas verhandeld.

2nd generation copyIn de jaren ‘90 vormden de Ollises de Thor Helical product development team om zo vanuit de basis en de nieuwste productietechnieken verbeterde producten, systemen en concepten te ontwikkelen. Het team had als doel; zeer consistente kenmerken, nieuwe precisie-engineering, minimale tolerantie niveaus die voorheen niet haalbaar waren geweest. Deze uitgebreide en verbeterde tweede generatie, vormen de producten van Thor Helical. De bevestigingen, spouwankers, wapening en ankers zijn ontworpen om breed te kunnen worden ingezet in de bouw, renovatie en restauratie toepassingen. De nieuwste patenten van Henry Ollis zijn ingediend op de producten, systemen, productiemethoden en toepassingen. Hierdoor volgen de nieuwe innovaties zich snel op voor meerdere toepassingen.