Een aangenaam binnenklimaat voor nieuw distributiecentrum in Zeewolde

In opdracht van vanPanhuis in Hoogeveen heeft Mark Climate Technology de klimaatsystemen geleverd voor het pas gebouwde distributiecentrum in Zeewolde. Het gebouw van circa 18.000 m2 heeft de BREEAM-kwalificatie VERY GOOD (***) ontvangen.

Vier stuks GS+ HR gasgestookte luchtverwarmers voorzien de distributiehallen van verwarming. Dit condenserende toestel heeft een rendement dat boven de 106% (ow) ligt. De warmte wordt opgewekt door middel van een modulerende premix-brander. Dit resulteert in een zeer laag gasverbruik.

In combinatie met de HR luchtverwarmers zijn er tien stuks ECOFAN W recirculatieventilatoren geplaatst. Een combinatie van deze producten geeft een optimaal comfort en een goede warmteverdeling in de ruimte. De ECOFAN W verplaatst de warme deken onder het dak naar het verblijfsgebied. Hierdoor is de ruimte sneller opgewarmd en wordt het gasverbruik tot soms wel 30% teruggebracht.

Twee op het dak geplaatste Mark AIRSTREAM HWX wtw-units verzorgen de warmteterugwinning en ventilatie van de kantoorruimtes. Deze Eurovent-gecertificeerde AIRSTREAM wtw-unit voldoet volledig aan de laatste eisen van de ErP-verordening voor ventilatie-producten. De units worden daarnaast standaard Plug & Play geleverd.

Gepubliceerd op9 november 2021 om 0:00