Hoogeveen - Jaren 50 woningen energie- neutraal maken

Flinke bouwkundige aanpassingen markeren de start van het project. Zo worden de woningen onder andere voorzien van voorzetwanden (RC Panelen), volledig nieuwe daken en hoogwaardig geïsoleerde ramen. De traditionele klimaatinstallatie met cv-ketel is omgezet naar een laagtemperatuursysteem. Daarvoor wordt een Factory Zero energiemodule met lucht- water en warmtepomp +WTW aangesloten en ingeregeld. Deze energiemodule wordt in iedere woning geplaatst en bevat alle andere nodige energietechnieken.

ZOEKEN NAAR KLIMAATNEUTRAAL


In nauw overleg zijn COMAP en Klein Poelhuis Installatietechniek gekomen tot een slimme combinatie van producten die nul-op-de-meter daadwerkelijk haalbaar maken. Alle radiatoren worden uitgerust met AUTOSAR thermostaatkranen, die na installatie dynamisch worden ingeregeld met behulp van de MyCOMAP app. Het inregelen kost maar enkele minuten per radiator zodat bewoners zo weinig mogelijk hinder ondervinden van dit proces. Eenmaal ingeregeld blijft het debiet van elke radiator altijd constant, ongeacht de drukverschillen in het circuit. Bovendien hoeven bewoners nooit meer aan de knoppen te draaien om van maximaal wooncomfort te profiteren. Voor de leidingen in de installatie is gekozen voor MultiSkin 4 meerlagenbuizen in combinatie met derde generatie messing Skinpress fittingen.


BETER VOOR ALLE BETROKKENEN


Door samen met de installateur specifiek te kijken naar de doelstellingen van dit project heeft COMAP kunnen bijdragen aan een zeer gebruiksvriendelijke én duurzame oplossing. Deze intensieve manier van samenwerken heeft voor ons de toekomst. In plaats van producten leveren we een op maat gemaakte oplossing die aansluit bij de doelstellingen van een project. We denken niet alleen mee over producten maar ook over de toepassing en installatie. Dit geeft voor alle betrokkenen een beter resultaat, van opdrachtgever tot installateur tot eindgebruiker.De renovatie wordt extra ingewikkeld omdat de woningen tijdens het hele project bewoond blijven. Dit zorgt voor uitdagingen op de korte en de lange termijn. COMAP denkt mee over het minimaliseren van de overlast én het behalen van energiedoelstelling in 2050. In samenwerking met Klein Poelhuis Installatietechniek.


KERNGEGEVENS

  • Plaats
  • Hoogeveen
  • Duur van werken
  • 12 maanden
  • Aantal woningen
  • 44
  • Producten
  • AutoSar thermostaatkranen, MultiSkin 4 meerlagenbuizen, SkinPress fittingen, MyCOMAP app
Gepubliceerd op9 februari 2021 om 15:50