Kantoorpand wordt luxueus appartementencomplex

Een leegstaand kantoorgebouw aan de rand van Poortwijk in Oud-Beijerland is verbouwd tot een luxe appartementen complex. De bewoners van het nieuwe ‘Beijerlandsche Poort’ zitten er comfortabel bij met de totaalklimaatsystemen van Centercon.

Er komt heel wat bij kijken om een kantoorpand geschikt te maken voor bewoning. De behoefte van een kantoorpand verschilt immers enorm ten opzichte van die van een woning. In samenwerking met Barth Installatietechniek is er een plan gemaakt om het pand te voorzien van de juiste apparatuur voor koeling en verwarming.

Met de Integrated Water Tank (IWT) van LG wordt verwarming, koeling én het tapwater gerealiseerd. Bij een IWT wordt de warmwatertank, buffertank en regeltechniek in één unit geïntegreerd. Dit ruimtebesparende systeem is daarom ideaal voor nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen. Warmwater maken van 65°C is geen probleem. Ook bij lage buitentemperaturen is verwarming zonder elektrische bijstook te realiseren. Het systeem met A+++ label en koudemiddel R32 is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor de portemonnee.

Voor een optimaal resultaat zijn de appartementen voorzien van o.a. Centercon vloerverwarming welke middels RBM zoneverdelers en regeling, waterzijdige appendages van Caleffi en krachtige Wilo pompen zorgt voor een comfortabel, zorgeloos en duurzaam binnenklimaat. Het binnenklimaat kan per appartement afzonderlijk worden geregeld met een eigen warmtepomp.

De Therma V buitenunits zijn op het dak gesitueerd. Door het toepassen van BigFoot Fix-it foots in combinatie met trillingsdempers van Soleco wordt de overdracht van geluid tot een minimum beperkt. De met zorg geselecteerde installatie wordt verstrekt met systeemgarantie van 5 jaar op de onderdelen.


Ook benieuwd naar onze mogelijkheden voor een hoog comfort en zorgeloos gebruik? Vraag onze catalogus Klimaatoplossingen deel 3 aan of informeer bij uw accountmanager of één van onze technisch specialisten.

Gepubliceerd op7 september 2021 om 0:00