NIEUWBOUW CINEMA GOUDA

Zehnder bewijst hiermee ook prima oplossingen te hebben voor de publieke ruimtes te hebben.

COMFORTABELE COMPENSATIE VAN KOUDEVAL

Het overgrote deel van deze 28 banken staat in de foyer van de bioscoop opgesteld. Zij verwarmen en dienen tegelijkertijd als uitnodigende zitbank. Ad Dekker: “Deze foyer heeft een grote glazen buitenwand. Als het publiek daar wacht of in de pauze iets nuttigt, dan is een comfortabele verwarming cruciaal om de koudeval vanuit de grote glazen wand te compenseren. Dat kan ideaal met de Zehnder Charlestonbank radiatoren. Hiermee heeft Zehnder in feite het beste van twee werelden gecombineerd: warmte en zitcomfort. Deze Charlestonbank radiatoren zijn met een fraaie houten afwerking aan de bovenkant ook echt uitgevoerd als zitbank en als zodanig herkenbaar voor het uitgaanspubliek. We zien nu in de praktijk dat er ook concreet gebruik van wordt gemaakt.”

VELE VOORDELEN

De Zehnder Charleston bankradiator biedt de perfecte combinatie van zitbank en radiator. De zitbank kan door de klant worden uitgekozen. De radiator is leverbaar in bijna alle kleuren en oppervlakken van de Zehnder kleurenkaart. Klassiek, elegant design dat in elke omgeving geïntegreerd kan worden. Voorzien van een reinigingsborstel met schapenvacht van Zehnder voor eenvoudige reiniging. Ad Dekker: “Het grote stralingsaandeel zorgt voor een hoog comfort. De stevige zitplaatsen zijn ideaal voor openbare gebouwen en de radiator banken voldoen aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften.”

MAATWERK

Ad Dekker: “We hebben berekeningen gemaakt voor de vereiste capaciteit en vervolgens zijn de Charlestonbank radiatoren door Zehnder op bestelling gemaakt, speciaal voor dit project. Dus ook in de specifieke kleur die de architect voor ogen had. Het is niet een handelsartikel dat in een magazijn al ligt te wachten. Ook heeft de installateur tijdens de bestelling aan Zehnder heel goed kunnen aangeven waar hij exact de aansluitingen wilde hebben. Er was geen aanpassing nodig op de Cv-installatie zelf, het kon er direct op worden aangesloten. De foyer is onderdeel van een groter complex waarvoor een luchtbehandelingsinstallatie in werking is voor zowel koelen als verwarmen, in combinatie met de Charlestonbank radiatoren. Samen dekt dit de totale warmtebehoefte en wordt er gezorgd voor voldoende verse en gekoelde lucht in de zomer.”

Gepubliceerd op2 februari 2022 om 0:00