Deel deze spotlight

Aan de regels voldoen én je creativiteit inzetten? LJ Solutions introduceert nieuw gevelsysteem

Tekst
BeeldXYTO Media

Van duurzaamheidseisen tot veiligheidsmaatregelen. Bij het ontwerpen van een gevel kun je er als architect niet meer omheen. Om ervoor te zorgen dat er ruimte voor creativiteit overblijft, heeft LJ Solutions een nieuw gevelsysteem op de markt gebracht. 

LJ Solutions introduceert SCANROC, een gevelsysteem met een afwerking van cementgebonden en keramische steenstrips. “Het systeem heeft een hoogwaardige uitstraling, sluit aan bij actuele eisen en is op allerlei manieren toe te passen”, aldus eigenaar Roel Tromp. “Een uitkomst voor architecten. Zij kunnen aan de regels voldoen én hun ontwerpvrijheid behouden.”

Mechanisch bevestigen

SCANROC speelt in op de laatste veiligheidseisen. “Steeds meer gemeenten verbieden het verlijmen van steenstrips, omdat het risico bestaat dat ze loslaten. Met SCANROC is dat probleem niet aan de orde, omdat het systeem mechanisch wordt bevestigd in plaats van verlijmd. Dit kan tot een hoogte van wel honderd meter.”

Circulair ontwerpen

SCANROC is ook een zeer duurzaam product. “Dankzij de slimme constructie voldoe je snel aan de voorgeschreven isolatiewaarden. Daarnaast gaat het systeem tientallen jaren mee en is het volledig herbruikbaar, waardoor het aansluit bij de circulaire economie. Na verloop van tijd kun je de steenstrips eenvoudig demonteren en op een andere gevel plaatsen.”

Uitstoot beperken

Bovendien hoeft er met SCANROC niet meer gemetseld te worden op de bouwplaats. “Het is een droogbouwsysteem dat je direct kunt monteren. Hierdoor beperk je de uitstoot van stikstof tot een minimum. Ook de uitstoot door transport ligt relatief laag, omdat het systeem volledig in Europa wordt geproduceerd.”

Ontwerp werkelijkheid maken

Of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject, SCANROC is geschikt voor elk ontwerp. “Indien gewenst gaan we samen met de architect bij een opdrachtgever langs om de keuze voor SCANROC te onderbouwen. Dat we een ontwerp werkelijkheid kunnen maken, staat voorop.”

Kijk voor meer informatie op www.ljsolutions.nl/producten.

Gepubliceerd op25 maart 2020 om 12:08