Deel deze spotlight

Altijd excellente lucht in huis

Tekst
BeeldBrink Climate Systems B.V.

Brink zet met Flair nieuwe standaard in ventilatie met warmteterugwinning neer.

Brink Climate Systems specialiseert zich al tientallen jaren in de innovatie van oplossingen op het gebied van lucht. Commercieel Manager Albert van Lohuizen: “Wij willen het leven van onze klanten elke dag een beetje mooier maken door hen te voorzien van de meest excellente lucht in huis. De nieuwe Flair is een uitstekend voorbeeld van deze ambitie.”

De fabrikant zet met het nieuwe toestel een nieuwe standaard in ventilatie met warmteterugwinning (WTW) neer. Het hoge rendement gekoppeld aan zeer laag energieverbruik zorgt er samen met de zeer stille werking voor, dat ventileren met WTW een nieuwe weg inslaat. De Flair-serie bestaat uit de Flair 300 en Flair 400. Deze toestellen hebben een maximale ventilatiecapaciteit van respectievelijk 300 en 400 m3/h. De Flair is de toekomst ver vooruit als het gaat om prestaties, installatiegemak en connectiviteit. Bij de ontwikkeling heeft Brink gestreefd naar het creëren van het meest gebruiksvriendelijke toestel met een ontwerp dat uitmuntende prestaties levert én bovendien sneller en makkelijker te installeren is.

Efficiënter

Door het bijzondere slakkenhuis-ontwerp is de ventilator efficiënter en stiller dan huidige toestellen op de markt. Door de verbeterde aerodynamische vormgeving in het toestel wordt zo’n 30 procent minder energie verbruikt.

Constant volume

Voor de Flair-reeks is een totaal nieuwe regeling ontwikkeld. De Flair zorgt, eenmaal ingesteld op een bepaalde capaciteit, er zelf voor dat deze luchtstroom altijd constant blijft.

Fluisterstil

Eenmaal geïnstalleerd blijft het geluidsniveau in de verblijfsruimtes binnen de gestelde eisen uit het Bouwbesluit. Zelfs wanneer het toestel op vol vermogen draait is het toestel fluisterstil. Ook aan de steeds vaker gehanteerde eis van 27 decibel in een woning kan met eenvoudige maatregelen worden voldaan.

Warmtewisselaar

Voor het verbeteren van het rendement ontwikkelde Brink samen met Holmak HeatX een nieuwe warmtewisselaar. Daarin treedt een veel lagere drukval op dan in de tot nog toe gebruikte wisselaars. Uit onderzoek van onafhankelijke testbureaus is een rendement van 99,1% (Flair 300) gemeten.

Moderne communicatie

De Flair heeft alles aan boord voor de meest moderne communicatie. Het toestel kan op verschillende manieren op de buitenwereld worden aangesloten. Standaard is de Flair uitgerust met een internet- en Modbus-aansluiting voor eenvoudige koppeling met Brink Home en het gebouwbeheersysteem.

Slim installeren via smartphone

Van Lohuizen: “Om excellente lucht in huis te garanderen is een kwalitatief goede installatie essentieel. Met de Flair is installeren nog eenvoudiger waardoor er tijd wordt bespaard terwijl het eindresultaat kwalitatief beter is.” Alle belangrijke elektrische aansluitingen zijn goed bereikbaar en kunnen met push-in connectoren worden gemaakt. Inregelen is ook eenvoudig door bediening op alle gangbare smartphones. Hiervoor is géén internet of installeren van een app vereist, omdat het ventilatietoestel zelf het bedienmenu naar de browser van de smartphone stuurt. Erg prettig, aangezien de beschikbaarheid van internet niet altijd een gegeven is op de bouw. Voor projecten met meerdere toestellen met dezelfde instelwaardes kunnen alle instellingen worden opgeslagen en in een ander toestel worden geladen. “Dit levert bij grotere projecten enorm veel tijdwinst op”, voegt Van Lohuizen toe.

Onderhoud

Alle hoofdcomponenten van het toestel zijn eenvoudig bereikbaar en te vervangen met slechts één type schroevendraaier. Het doordacht ontwerp zorgt ervoor dat de totale demontagetijd minder dan 5 minuten bedraagt. Van Lohuizen: “De verpakking van de Flair bestaat voor 99% uit karton. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat het op de bouw gemakkelijk af te voeren is.”

Leverbaar

In Nederland is de Flair 300 en 400 met vier aansluitingen aan de bovenzijde leverbaar. Vanaf komende zomer volgen ook toestellen met twee aansluitingen aan de bovenzijde en twee aansluitingen aan de onderzijde.

Over Brink Climate Systems

Brink Climate Systems is specialist in ventilatie met warmteterugwinning, verwarming en koeling. Het is de passie van Brink om de levens van mensen te verrijken door het mogelijk maken van excellente lucht in woningen, kantoren en bedrijfspanden. De zeer innovatieve oplossingen van Brink zijn klaar voor de complexe installatievragen van vandaag de dag én voorbereid op de wereld van morgen.

Gepubliceerd op4 juni 2019 om 16:54