Deel deze spotlight

BENG kent geen geheimen voor fermacell

Tekst
BeeldXYTO Media

Duurzaam bouwen

Fermacell is overtuigd van de kansen voor een duurzaam gebouwde samenleving. De producent uit Niftrik biedt daarvoor zeer goede kansen bij BENG indicator 2, primair energiegebruik: de hoeveelheid fossiele brandstof in kWh/m2 gebruiksoppervlakte per jaar die nodig is voor o.a. verwarming en koeling. Lage temperatuur verwarmingssystemen zoals vloerverwarming hebben een positieve invloed op de BENG-eisen.

De combinatie vloerverwarming en fermacell® Vloerelementen heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen en wordt inmiddels op grote schaal toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Naast de zeer goede warmtespreiding zijn de vloerelementen dé ideale oplossing om tegelijkertijd aan de geldende brandeisen en geluidseisen te voldoen. Verwarming, koeling, brandscheiding en geluidisolatie in slechts 30 mm! 

Overheidsgebouwen moeten vanaf dit jaar voldoen aan de BENG-eisen. Omdat in deze gebouwen vaak grote groepen mensen tegelijk aanwezig zijn, moet het vloerveld een hoge punt- en gelijkmatig verdeelde belasting op kunnen vangen. De fermacell® Vloerelementen zijn uitvoerig op belasting getest en lenen zich daarom perfect om in overheidsgebouwen en scholen toegepast te worden.

Positieve bijdrage aan milieuprestaties

De fermacell® Gipsvezelplaten zijn opgenomen in de Nationale Milieu Database. Dat betekent dat het voorschrijven en toepassen van fermacell® Gipsvezelplaten een positieve invloed heeft op de milieuprestatie van gebouwen. Fermacell is een zeer duurzaam product, wat enkel bestaat uit gerecycled papier, gerecycled gips en water. Ook voor het WELL-keurmerk -wat ingaat op een gezond binnenklimaat van gebouwen-, biedt Fermacell goede perspectieven. De gipsvezelplaten zijn namelijk bio-based en hebben een accumulerend en vochtregulerend vermogen. Als het te vochtig is in een ruimte, neemt de plaat het vocht op en staat het vervolgens bij een drogere periode weer af. Hierdoor wordt de behaaglijkheid van het gebouw gedurende het hele jaar sterk verbeterd. Kortom: voor gebouwen waar duurzaamheid gewenst is, levert Fermacell een zeer positieve bijdrage.

Kwaliteit

Fermacell levert door het ontwerpen en ontwikkelen van producten op basis van veilige en volledig herbruikbare materialen een bijdrage aan een duurzame wereld. De kwaliteit van onze producten beperkt zich niet alleen tot de tastbare eigenschappen van het product, maar heeft ook betrekking op het effect ervan voor mens en milieu, in de breedst mogelijke zin. Fermacell bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept dat bij de productie begint. Fermacell® Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingproces van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water -zonder bindmiddelen- onder hoge druk tot stabiele en geurneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA). Het gerenommeerde Oostenrijkse Instituut voor Bouwbiologie onderzocht de gebruikte stoffen, het productieproces en het eindproduct en concludeerde dat gipsvezelplaten van fermacell in belangrijke mate bijdragen aan een gezondere, betere leefomgeving. Fermacell® Gipsvezelplaten voldoen dus niet alleen aan hoge kwaliteitseisen, maar zijn ook bouwbiologisch verantwoord: beter voor het milieu, beter voor de mens.

Fermacell is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk.

Fermacell BV is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw. Het bedrijf produceert en levert gipsvezelplaten, vloerelementen en cementgebonden platen. De producten van Fermacell zijn sterk geluidsisolerend, stootvast, vochtbestendig en brandvertragend. Bovendien bevatten ze geen schadelijke stoffen en zijn de producten 100% recyclebaar. Voor meer informatie: www.fermacell.nl

Voor specifiek meer informatie wat betreft fermacell brandwerende systemen, download hier het nieuwe brandboek: www.fermacell.nl/brandboek.Fermacell BV is onderdeel van de James Hardie Europe Group en verkoopt ook gevel vezelcement producten. Voor meer informatie: www.jameshardie.nl.

Gepubliceerd op4 juni 2019 om 16:42