Deel deze spotlight

BETAALBAAR OVERSTAPPEN NAAR EEN WARMTEPOMP ZIJ BEWIJZEN HET, HET KAN WEL

Tekst
BeeldNathan Systems

INSTALLATEUR RUDI VAN HEUGTEN VAN VAN HEUGTEN C.V. TECHNIEK & SANITAIR EN ZIJN KLANTEN BEWIJZEN DAT HET KAN. GASLOOS EN BETAALBAAR VERWARMEN ZONDER IN TE HOEVEN BOETEN OP COMFORT. EERDER MAAKTE DE FAMILIE VAN HEES GEBRUIK VAN HET GASGESTOOKTE STADSVERWARMINGSNET IN HELMOND. DANKZIJ HUN ALPHA INNOTEC LWDV WARMTEPOMP ZIJN ZIJ DAAR NU, OP DUURZAME WIJZE, VANAF. IN HET HUIS VAN DE FAMILIE WAREN DAARVOOR GEEN GROOTSCHEEPSE VERBOUWINGEN NODIG, OMDAT ZE MET BEHULP VAN DE HOGE TEMPERATUUR WARMTEPOMP, GEBRUIK KUNNEN BLIJVEN MAKEN VAN HET BESTAANDE AFGIFTESYSTEEM. “VOOR DE VERWARMING VAN DIT HUIS (BOUWJAAR 1989) WORDEN GEEN FOSSIELE BRANDSTOFFEN MEER GEBRUIKT. WIJ WEKKEN NU LOKAAL OP MET ZONNEPANELEN.” ALDUS BEWONER MARTIN VAN HEES. ZOWEL INSTALLATEUR ALS KLANT ZIJN TROTS OP HET RESULTAAT. ZE WILLEN DIENEN ALS VOORBEELD EN MET DIT PROJECT AAN DE REST VAN NEDERLAND LATEN ZIEN, DAT BETAALBAAR EN GASLOOS WEL DEGELIJK SAMEN GAAN.

Zo heeft de warmtepomp van de familie inmiddels in grote landelijke dagbladen, zoals het Algemeen Dagblad, gestaan. Er was zelfs interesse vanuit de politiek. Begin dit jaar, vlak voor de verkiezingen, bezocht een delegatie van D66 het huis om met eigen ogen de alpha innotec LWDV warmtepomp van de familie te bekijken en te horen over hun praktijkervaringen. Martin zegt daarover: “Wij staan met dit project model in de Tweede Kamer, omdat wij de eerste zijn die op een dergelijk manier een vervanging van stadsverwarming gebruiken. We hebben geen bijverwarming en hebben ook geen nieuwe radiatoren of vloerverwarming laten plaatsen.” Installateur Rudi knikt en voegt toe: “Met deze installatie willen we een goed voorbeeld zijn. Er zijn al teveel slechte voorbeeld van warmtepompprojecten. Door die slechte verhalen gaan mensen twijfelen.”

Martin en Ine bewijzen dat het kan - zelfs zonder groot eigen vermogen. Ze leggen uit: “Wij hebben een duurzaamheidslening. Daar betalen we €122,- per maand voor, vijftien jaar lang. Dankzij die annuïteitenlening hebben we zelf geen cent geïnvesteerd. Alleen daardoor besparen we per maand als zo’n €70,-.” Ad Smits, Sales Advisor bij Nathan – de leverancier van alpha innotec warmtepompen, is het daar hartgrondig mee eens. “Financiën zijn voor consumenten heel belangrijk. Dat laten jullie ook wel zien. Ik vind dit een heel mooi praktijkvoorbeeld. Daar zijn er nog veel meer van nodig!” Rudi valt hem bij: “Precies! Het is voor installateurs heel moeilijk om door de mist van onzin over warmtepompen te komen. Er wordt heel veel geroepen. Ik zou tegen mijn collega installateurs willen zeggen: probeer je in te lezen en je eigen mening te vormen.”

Wilt u meer lezen over dit type warmtepomp? Kijk dan op: www.lwdv.eu

Onderschrift foto: Ad Smits, Rudi van Heugten en Martin van Hees bij de binnen-unit van de alpha innotec LWDV.

Onderschrift foto: De buiten-unit van de alpha innotec LWDV warmtepomp staat in de voortuin opgesteld.

Gepubliceerd op31 mei 2019 om 16:44