Deel deze spotlight

Bij MAGNUM Heating wordt écht naar de klant geluisterd, En dat levert fantastische oplossingen op!

TekstMarieke Pool
BeeldMAGNUM Heating

MAGNUM Heating is dé expert in vloerverwarming. Het allround productprogramma is imposant te noemen. En dan hebben we het nog niet over de productontwikkeling -het bedrijf innoveert letterlijk non-stop- en de productie in eigen huis, dat zich al sinds haar oprichting in 1992 in het Zeeuwse Tholen bevindt. We spreken Sales Director Michael Utermark.

O PL O S S I N G E N V O O R E N E R G I E T R A N S I T I E ÉN DE OPDRACHTGEVER

‘We lopen inmiddels al meer dan 25 jaar voorop als het gaat om vloerverwarming. Een van onze sterke punten is dat we altijd naar de markt luisteren. Waar gaat de behoefte naar uit? Welke veranderingen komen eraan? Dat speelt nu -ik doel op de energietransitie- meer dan ooit. Het doorontwikkelen van elektrische vloerverwarmingssystemen is een direct gevolg van onze drang naar bijdragen aan de transitie en de minstens zo grote drang onze klanten de beste oplossingen te bieden. Neem Het MAGNUM HeatBoard, deze oplossing is met een opbouwhoogte van slechts 12 mm het dunste elektrisch droogbouwsysteem in zijn soort. Doordat de voorgevormde aluminium platen worden verlijmd met high-density EPS-platen realiseert het systeem contact over de gehele vloer en biedt het zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht. En heel fijn voor de installateur: de systeemplaten kunnen heel eenvoudig als puzzelstukken aan elkaar worden gelegd.’

H E T N I E U W E E - S Y S T E E M : G E E N C O N S T R U C T I E V E A A N PA S S I N G E N

‘MAGNUM Heatboard is specifiek ontwikkeld voor harde droge vloersystemen. De perfecte oplossing voor appartementen waar vloeren niet gefreesd mogen worden of voor toepassing in huurwoningen. Omdat het systeem direct onder de toplaag ligt, is het ook meeneembaar. Dus als je gaat verhuizen, neem je de vloer én de verwarming gewoon mee. Goed te weten: dit systeem is binnenkort ook verkrijgbaar in een w-variant.’ Ook MAGNUM Slimfit -toepasbaar voor zowel vloer- als wandverwarming- is een van de laagste systemen in zijn soort. Dit systeem bestaat uit kunststof matten die eenvoudig aan elkaar worden geklikt. Door de totale opbouwhoogte van slechts 12 mm is dit systeem uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Het SlimFit systeem is speciaal ontwikkeld voor installaties met een 10 mm buis.

Gepubliceerd op25 februari 2022 om 16:00