Deel deze spotlight

CAS connect en cas optima

Tekst
BeeldItho Daalderop Nederland B.V.

Itho Daalderop heeft twee bijzondere uitbreidingen op het gebied van dakventilatie op de markt gebracht. Dit is de CAS dakventilatoren in een Connect versie en een uitbreiding op de CAS dakventilator of CAS Connect versie met de CAS Optima toepassing, hét vraaggestuurde ventilatiesysteem voor in de gestapelde bestaande bouw. Beide toepassingen worden beschreven.

CAS Connect

Met CAS Connect heeft Itho Daalderop de eerste dakventilator die letterlijk en figuurlijk ‘in the Cloud’ staat. Het programma dakventilatoren is uitgebreid met een Connect-versie voor de CAS 3.1 en CAS 3.2. Dit geldt zowel voor de 230V- als 400V-versie. Met deze Connect-versie kan het inregelen van de dakventilatoren voortaan eenvoudig door één persoon worden gedaan. Het inregelen gaat via de Itho Daalderop Service App. Dit scheelt veel tijd, zeker op projecten waar meerdere dakventilatoren tegelijk worden vervangen. De Connect-versie betreft een TOC-versie. Dit betekent dat de vier modellen naast Connect (C) ook Tijd- en Onderdruk (TO) gestuurd zijn. De CAS 3.1 TOC en CAS 3.2 TOC hebben dezelfde voordelen als de Tijd- en Onderdrukversie (TO). Ook deze vier modellen zijn compact, licht van gewicht, snel geïnstalleerd, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk. Met de Connect-versie is echter nog veel meer mogelijk, met voordelen voor de installateur als ook voor de woningcorporatie.

  • Door één persoon in te regelen via de Service App
  • Inregelen settings via de Service App
  • Storingsmeldingen via de mail

De CAS Connect wordt via de Service-app ingeregeld en dit gebeurt in de woning. Dit in plaats van de gebruikelijk twee personen, waarbij bij het inregelen de ene persoon op het dak staat en de andere in de woning aanwezig is. Met de Connect-versie kan de installateur via de Service-app het inregelen van het ventilatiesysteem zelfstandig in de woning afronden. Mocht er storingsmelding zijn dan wordt per mail doorgegeven welke dakventilatie welke storing heeft. Zo kan deze storing eenvoudig verholpen worden.

CAS Optima

CAS Optima is hét vraaggestuurde ventilatiesysteem voor renovatie in gestapelde bouw. CAS Optima kan worden toegepast in combinatie met zowel de CAS 3.1 en 3.2 TO als de CAS 3.1 en 3.2 TOC-versie. De basis van CAS Optima is de motorgestuurde regelklep. Deze klep heeft een 230V-voeding nodig, maar communiceert draadloos met de bijgeleverde CO²-sensoren (230V), die in de woon- en of hoofdslaapkamer geplaatst worden. De motorgestuurde regelklep is tevens voorzien van een ingebouwde RV-sensor, waardoor het systeem reageert op


snelle stijging van de relatieve vochtigheid. Dit in de keuken en/of badkamer.De motorgestuurde regelklep is verder voorzien van een ingebouwde drukregelaar, waardoor het systeem zichzelf inregelt. Het gewenste debiet is spanningsloos instelbaar op de motorgestuurde regelklep.

Labelstappen

Een ander groot voordeel van CAS Optima is dat deze toepassing zeer goed gewaardeerd wordt wanneer er labelstappen moeten worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing is de Fctrl tussen de 0,56 en de 0,59. Dankzij deze goede waarde biedt CAS Optima² een eenvoudige en snelle oplossing voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat in gestapelde bouw. De scherpe prijs maakt het aantrekkelijke plaatje compleet. Uiteraard dient dit systeem te worden gecombineerd met zelfregelende raamroosters.

Gepubliceerd op1 februari 2022 om 0:00