DE ESTHETISCHE COMBINATIE VAN LUCHTVERVERSING EN VERLICHTING

TekstMarieke Pool
BeeldKeesnan Doggers

Airspot. Hét alternatief voor ontsierende ventilatieventielen. Airspot levert namelijk ventielen die in verlichtingsspots geïntegreerd zijn. Twee vliegen in één klap dus. We spreken erover met eigenaar Cornel van den Thillart die het ongekend druk heeft nu ventilatie -mede door corona- volop in de aandacht staat.

‘Mensen zien het belang van ventilatie nu meer in dan ooit. Een van de weinige positieve neveneffecten van de pandemie. En wanneer je kiest voor goede ventilatie, wil je natuurlijk niet dat het een negatieve invloed heeft op het interieur.’ Airspot is de oplossing: het bedrijf levert ventielen geïntegreerd met verlichtingsarmaturen (spots) waardoor de esthetische waarde van de woning gehandhaafd blijft.

MOOI

‘Wij hebben een inbouwspot ontwikkeld waar geïntegreerd luchtventilatie doorheen gaat. Lelijke ventilatieventielen in woonkamer en keukens, slaapkamers en badkamers behoren hiermee tot het verleden. Daarnaast is ons product vele malen duurzamer dan de traditionele oplossing.’

GEZOND

‘Het lichtplan is bij ons altijd bindend. Dat wat de architect of lichtontwerper heeft bedacht, is de basis waar we mee aan de slag gaan. Doorgaans verwerken deze professionals diverse spots in hun plan. Voor ons de uitgelezen mogelijkheid om een woning van een flink aantal ventilatieventielen te voorzien. We blazen hiermee op veel meer plekken in huis lucht in en realiseren een betere verdeling van de frisse lucht. Datzelfde geldt voor het afzuigen van vervuilde lucht. Met andere woorden: de luchtverdeling wordt veel beter.’

GELUIDSVRIENDELIJK

Een derde voordeel is de minimalisering van geluidsoverlast. Een systeem met warmteterugwinning brengt altijd geluid met zich mee. Omdat het systeem bij Airspot over meer plaatsen verdeeld wordt, blijft dit tot een minimum beperkt. Zeker wanneer het systeem op een van de laagste standen staat ingeregeld.

SCHOON

‘Ook goed om te noemen, is uitblijvende vervuiling aan het plafond. Een standaardventiel trekt veel vuil aan, ons ventiel doet dat niet. Dat komt omdat we rechtstandiger inblazen met een lagere luchtsnelheid. Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door de grotere hoeveelheid afgifte- en retourpunten. Dit systeem is dus niet alleen mooi, gezond en geluidsvriendelijk, het is tevens het schoonste product in de markt.’ Cornel geeft aan dat alle producten in het Airspotassortiment TNO-getest en -goedgekeurd zijn.

EN HET LICHT?

Airspot werkt uitsluitend met ledverlichting. Van een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin tot dim-2-warm. De spots worden geleverd in rvs en zijn beschikbaar in veel verschillende kleurcombinaties. Ook qua uitstraling bieden ze veel variatie: van klassiek tot modern en alles daar tussenin. Hiermee zijn ze geschikt voor elk interieur en kunnen ze zowel privé als projectmatig worden toegepast. Airspot, daar kun je echt alle kanten mee op!

Gepubliceerd op19 maart 2022 om 9:00