Deel deze spotlight

De luchtgordijnen van Mark

Tekst
BeeldMark Climate Technology

Winkels en openbare gebouwen hebben vaak hun deuren openstaan zodat bezoekers gemakkelijk naar binnen kunnen lopen. Een groot nadeel hiervan is dat de warme binnenlucht naar buiten ontsnapt en de koude buitenlucht naar binnen waait, met extra stookkosten tot gevolg. Om dit te voorkomen heeft Mark Climate Technology verschillende types luchtgordijnen in het assortiment.

Een luchtgordijn voor elke situatie

Een luchtgordijn creëert een scheiding tussen de koude buitenlucht en de warme binnenlucht. Bij binnenkomst in de ruimte ervaart de bezoeker meteen een comfortabele temperatuur. Daarnaast zorgen ze ervoor dat stof, nare luchtjes en insecten van buiten niet naar binnen komen. Op deze manier kunnen bedrijven op energiezuinige wijze hun deuren openhouden.

EASYAIR luchtgordijn

Het EASYAIR luchtgordijn kan door zijn brede range worden toegepast in iedere open ingang zoals bij winkels, supermarkten, bouwmarkten, kantoren en ziekenhuizen. De luchtgordijnen zijn als watergevoede en elektrische uitvoering beschikbaar. Tevens zijn er luchtgordijnen zonder verwarmingsbron leverbaar.

De EASYAIR luchtgordijnen zijn geschikt voor een montagehoogte tot 3,7 meter en zijn verkrijgbaar in breedtematen van 1, 1,5 en 2 meter. Het luchtgordijn zonder verwarmingsbron is zelfs geschikt voor een montagehoogte tot 4,7 meter. De luchtgordijnen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd met de optionele montagebeugels.

De luchtgordijnen kunnen geschakeld worden om een breder luchtgordijn te creëren (tot 8 stuks op één regelaar).Toepasbaar in o.a. winkels, kantoren, ­ziekenhuizen en bedrijfshallen.EASYAIR T200

EASYAIR T200

Voor industriële toepassingen heeft Mark de EASYAIR T200 in haar assortiment. Dit industrieel luchtgordijn is beschikbaar in een uitvoering met 3, 4 of 5 ventilatoren, welke te combineren zijn voor de gewenste breedte. Het luchtgordijn is geschikt voor een montagehoogte tot 8 meter.

De EASYAIR T200 blaast de warme lucht die zich bovenin de ruimte bevindt naar beneden. Voor dit type luchtgordijn is dus geen warmtebron benodigd. Het werkt eenvoudig en doeltreffend!

Naast de Easyair T200 is er nu ook de Easyair T200+. Deze is voorzien van warmwater gevoede warmtewisselaars, zodat de unit ook warme lucht kan uitblazen.

EASYAIR DX

De EASYAIR DX luchtgordijnen zijn energiezuinige luchtgordijnen gecombineerd met een warmtepomp. De luchtgordijnen zijn beschikbaar als vrijhangend, cassette- en inbouwmodel. Bij installatie in het plafond, is alleen het uitblaasrooster zichtbaar.

Bij binnenkomst in de ruimte ervaart de bezoeker meteen een comfortabele temperatuur. Bijkomend voordeel is dat insecten buiten de deur gehouden worden en dat nare geurtjes voorkomen worden.

Het EASYAIR DX luchtgordijn is geschikt voor een montagehoogte tot 3,20 meter en is verkrijgbaar in breedtematen van 1,0 tot 2,5 meter. De toestellen hebben een werkingsbereik van -27 ºC tot +52 ºC.

Toepasbaar in o.a. winkels, kantoren en openbare gebouwen.

Meer informatie?

Heeft u interesse in een luchtgordijn van Mark Climate Technology of wilt u graag meer informatie over deze toestellen? Wij helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31(0)598 656 600 of stuur een e-mail naar info@mark.nl. Onze mensen begeleiden u van A tot Z en zorgen dat uw vraag of project naar alle tevredenheid wordt afgehandeld.

Gepubliceerd op14 september 2021 om 0:00