Deel deze spotlight

Duurzaam wonen door vloerisolatie van SuperFOIL

Tekst
BeeldXYTO Media

Bij de bouw van 4 woontorens in Hilversum is meteen gekozen voor energiebesparende materialen.

Op het Lucent terrein in Hilversum zijn vier woontorens gerealiseerd, drie torens zijn voor sociale huur en 1 woontoren is voor een zorgcollectief. Sinds het tweede en derde kwartaal van dit jaar zijn alle 120 appartementen bewoond. Belangrijk bij de bouw van deze torens was duurzaamheid en energiebesparing.

Energiebesparende vloerisolatie

Bij het aanleggen van de vloerverwarming is gebruikgemaakt van de isolatiefolie SFUF van SuperFOIL. Deze duurzame folie is uitermate geschikt om toe te passen onder smeervloeren. SFUF SuperFOIL bestaat uit dertien lagen en is een hoogwaardige dunne isolatiefolie zonder luchtlagen. Met een dikte van 5mm en een RD waarde van 0,8 is er altijd plek voor deze isolatiefolie.

SFUF is een water- en dampdichte en drukvaste isolatiefolie. Bij het gebruik van deze isolatiefolie is er een vermindering van contactgeluiden met 22dB, wat erg fijn is bij appartementencomplexen en woontorens zoals deze in Hilversum. De woningen hebben allemaal een energielabel A. Naast de energiebesparende isolatie, zijn er op de daken zonnepanelen geplaatst en worden de appartementen verwarmd door een kleine warmtekrachtkoppeling die in het winkelcentrum zit. Op termijn wordt deze energiecentrale vergroend, daarmee gaat de C02-uitstoot van deze woningen verder omlaag.

De meest gecertificeerde isolatiefolie in Europa

SuperFOIL isolatiefolie wordt sinds 2007 door VoRa Trading op de Nederlandse markt gebracht en is de meest gecertificeerde isolatiefolie in Europa. Met deze folies kunt u voldoen aan de geldende bouwbesluiten of bouwvoorschriften. SuperFOIL is gemaakt van 40% gerecycled materiaal en is recyclebaar. Daarnaast levert de slanke constructie winst in transport en opslag. Voor het vervoer van 360m2 Superfoil volstaat een pallet. De compactheid van SuperFOIL levert zodoende ook op de bouwplaats voordeel op, dit is handig bij een nieuwbouwproject als dit. 

Voor meer informatie: https://www.superfoil.nl/

Tekst / Foto: Superfoil

Gepubliceerd op3 april 2020 om 10:17