Deel deze spotlight

EEN KLASSE A-OPLOSSING VOOR DE KLASSE A-BRAND.

Tekst
BeeldSaval

Het jaar 2001 ligt alweer meer dan twintig jaar achter ons. Wikipedia ging van start. De Twin Towers gingen neer en de toren van Pisa ging na elf jaar renovatie weer open voor publiek. In deze memorabele gebeurtenissen herkennen we de thema's kennis, resurrectie en vernieuwing. Deze thema's vonden we in 2001 ook terug bij Saval. Op basis van veel gebruikerservaring en ingenieuze productontwikkeling, rees uit de as van de euronorm haspel een begrip. De inmiddels gerenommeerde Deco brandslanghaspel.

Om snel veel water bij een beginnende brand te brengen, is een brandslanghaspel onmisbaar. Maar waarom de ontwikkeling van de brandbeveiligingsapparatuur stoppen als aan deze basisvoorwaarde is voldaan? Inderdaad! En daarom kreeg de Saval Deco haspel in de afgelopen twintig jaar ondanks zijn toekomstbestendige ontwerp diverse aanvullende mogelijkheden. Een zwenkopstelling voor blussen in 180ºC, een valbestendige kunststof straalpijp, een duurzame, stalen straalpijpvergrendeling ter voorkoming van legionella en haspelbladen uitgevoerd in chroom of rvs zijn hiervan slechts enkele opvallende voorbeelden. Bovendien maken we van het projecteren van het juiste aantal brandslanghaspels in een gebouw sinds een paar jaar kinderspel. Onze plug-in voor Revit™ berekent volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit of aan de minimale brandveiligheidseisen voor dekking is voldaan.

FRAAIE VORMGEVING MET REVOLUTIONAIRE TECHNIEK

Met de Deco brandslanghaspels bewijst Saval al jaren dat installatiegemak, topkwaliteit en design wel degelijk samengaan. De Saval Deco haspel met strak vormgegeven dichte rode bladen biedt maximale herkenning, een goede bescherming van de slang en past in elk interieur. Met de diverse mogelijkheden in slanglengte is er een antwoord op elke behoefte in loopafstand tot de mogelijke brandhaard. Alle typen kunnen in de Saval haspelkasten voor in- of opbouw geplaatst worden.

Pluspunten van Deco brandslanghaspels:

• Drievoudig gescheiden lagering

• Gewicht trommel hangt niet op watervoerende delen

• Snelle montage • Fraai tijdloos design

• Strak vormgegeven rode bladen

• Leverbaar in diverse varianten voor elke situatie

• Standpijp vooraf leverbaar, dus vooraf te monteren

• Geheel conform NEN-EN 671-1 en NEN-EN 694

• Goedgekeurd door KIWA, voorzien van CE-keur

2041

Hoe de wereld er na de volgende twintig jaar uit zal zien? Wie zal het zeggen. Maar brand blijft brand. Of het zich anders gaat gedragen, zal hooguit liggen aan de brandbare stoffen die we tegen die tijd gebruiken. En de Deco brandslanghaspel? Die is gemaakt van de meest duurzame materialen die dan beschikbaar zijn. En als er -hoe onwaarschijnlijk ook- een manier is om het installeren nóg gemakkelijker te maken, dan implementeren we die. Tot het zo ver is, blijven we trouw aan ons ontwerp. Al twintig jaar een klasse A-oplossing voor de klasse A-brand.

Gepubliceerd op10 juni 2022 om 9:00