Deel deze spotlight

Eerste slimme Healthbox 3.0 ventilatie-unit in Nederland

Tekst
BeeldRenson

Met de Healthbox 3.0 van Renson die in één van van de vier woningen in Oss voor de ventilatie zorgt, was De Groene Brink in 2018 het eerste project met deze geconnecteerde ventilatie-unit in Nederland. De nieuwe, slimme ventilatie-unit van Renson past dan ook perfect in dit renovatieconcept.

Helemaal nieuw aan deze geconnecteerde ventilatiebox is dat de bewoner via een app dag en nacht zicht heeft op de binnenluchtkwaliteit en op de activiteiten van de Healthbox om die op peil te houden. Ook krijgt de huurder een melding wanneer er sprake is van slechte kwaliteit, met extra tips voor een gezond binnenklimaat. “Op deze manier hopen we bewoners bewuster te maken van de luchtkwaliteit in hun woning”, vertelt Joep Breukels van Renson. “Voor velen is het nog niet altijd duidelijk dat ventileren minstens even belangrijk is als isoleren. Door alles potdicht te maken ontstaat vocht en schimmel, maar ook een te hoog CO2-gehalte in huis. Mensen linken dit echter niet aan de hoofdpijn of allergieën die ze hebben. Daar hopen we op deze manier verandering in te brengen.”

“Ook voor ons als installateur betekent de Healthbox 3.0 een gigantische stap voorwaarts,” is Ben Goossens van Kemkens enthousiast over deze installatie. “Een geconnecteerd toestel als dit, maakt dat we via een webportal al onze installaties kunnen opstarten, beheren en opvolgen. Bij de inregeling en kalibratie van de box hoeft onze installateur enkel het stappenplan in de installatie-app te doorlopen. Ook het instellen en bijstellen van de debieten gebeurt voortaan via de app. Dat levert ons dus heel wat tijdswinst op.”

Gepubliceerd op4 juni 2019 om 16:23