Deel deze spotlight

Green energy smartboiler

Tekst
BeeldItho Daalderop Nederland B.V.

De Green Energy Smartboiler is een slimme boiler die energie bespaart door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker, echter gaat de Green Energy Smartboiler nóg een stapje verder. Wat de boiler zo groen maakt, is zijn vermogen om de onbalans op het energienetwerk op te vangen.De boiler kan incidenteel in schakelen om zo pieken in duurzame energie op te vangen. Hierdoor gaat duurzame groene energie niet verloren.

De beste boiler, nu nóg slimmer en groener

Hoe werkt dit?

De Green Energy Smartboiler hangt in een groot netwerk van boilers. Wanneer er onbalans ontstaat omdat er meer aanbod van zonne- of windenergie komt dan gevraagd, dan kan de boiler kortstondig ingeschakeld worden om de om deze duurzame energie te benutten. Dit tussentijds opwarmen heeft geen effect op de energierekening van de eindgebruiker, aangezien het aantal tussentijdse activeringen gelimiteerd is. Daarnaast gaat de opgewekte energie weer terug in de boiler en kan gebruikt worden door de eindgebruiker. Alle energie wordt dus efficiënt gebruikt.

Hoeveel wordt er bespaard?

Met de reguliere Smartboiler van Itho Daalderop kan tot wel 10% bespaard worden omdat de boiler zelflerend is. De Green Energy Smartboiler kan door de bewoner zelf in- en uitgeschakeld worden. Wanneer een bewoner op vakantie gaat kan hij of zij de boiler in vakantiemodus zetten. Zo blijft het water altijd een minimale temperatuur om legionella te voorkomen, maar warmt de boiler niet ongevraagd op. Dit bespaart dus een hoop energie. Daarnaast heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing met de Climate Connect app. Er worden automatisch handige bespaartips verzonden om de gebruiker de mogelijkheid te geven nóg energiezuiniger te worden. Zo kan met de Green Energy Smartboiler tot wel 12% bespaard worden op energie, in vergelijking met normale elektrische boilers.*

Comfort voor de gebruiker

Middels de Climate Connect app, heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing van de boiler. Naast het inzicht in verbruik is comfort een belangrijk element. De gebruiker kan te allen tijde de boiler “boosten”. Dit houdt in dat de boiler op dat moment gaat opwarmen en na enkele minuten klaar is voor gebruik. Ook kan de gebruiker naast het instellen van de vakantiemodus, een klokprogramma instellen. Wanneer een gebruiker nooit een week hetzelfde tappatroon heeft, kan de gebruiker dit naar eigen wens aanpassen, zodat er altijd warm water beschikbaar is op het gewenste moment.

Waarom kiezen voor een Green Energy Smartboiler?

Naast het duurzame karakter van de boiler, kent hij nog een aantal interessante voordelen. De Green Energy Smartboiler heeft een sterk concurrerende prijs ten opzichte van onze reguliere Smartboiler. Dit heeft als een van de redenen dat we groene energie toegankelijker willen maken voor een nog bredere doelgroep. Ons motto is immers niet voor niets Climate for Life.


- Benutting van groene energie

- Zelflerend vermogen voor besparing

- Bediening met de Climate Connect app

- Duurzaam geproduceerd

- Geproduceerd in Nederland


Daarnaast kan de Green Energy Smartboiler elke willekeurige boiler één op één vervangen. Deze boiler is net als onze andere boilers onderhoudsvrij en uiteraard bieden we u onze vertrouwde Itho Daalderop kwaliteit!

Boilers van Itho Daalderop. Bewezen de beste.


LEVERBAAR PER: 01-09-2021

*afhankelijk van het app gebruikGepubliceerd op1 juni 2021 om 0:00