HET SLIMME VOERTUIG DAT DE BUSINESS VAN DE KLANT TOEKOMSTBESTENDIG MAAKT

Tekst
BeeldIVECO

IVECO introduceert de nieuwe Daily Air-Pro-familie, met de unieke intelligente pneumatische ophanging met slimme elektronische bedieningselementen -een primeur in de industrie- die het rijcomfort verbetert, de bestuurder en de lading van het voertuig beschermt en zich aanpast aan de vereisten van de missie.

De nieuwe Daily tilt connectiviteit en samenwerking met de IVECO Driver Pal en de Amazon Alexa-spraakopdrachten naar een nieuw niveau. Met de IVECO Driver Pal wordt het voor de bestuurder mogelijk te communiceren met het voertuig en met de bestuurdersgemeenschap via spraakopdrachten, wat een veiligere, stressvrije, comfortabele rijervaring oplevert. De state-of-the-art motortechnologie en het nabehandelingssysteem zorgen ervoor dat de volledige Euro 6-D Final en Euro VI-E in reële omstandigheden en voor de levensduur (Conformity Factor =1) vóór de regelgeving worden nageleefd. De geoptimaliseerde 2,3-liter motor levert tot 6% brandstofbesparing en verbetert de veelzijdigheid van de Daily met een koppeltoename tot 15% voor veeleisende toepassingen.

De belangrijkste trends in de bedrijfswagenindustrie hebben de nieuwste evolutionaire impuls van de nieuwe Daily aangedreven. Het bouwt voort op zijn kernwaarden: veelzijdigheid, robuustheid, duurzaamheid en prestaties. Hierdoor is het al meer dan veertig jaar een favoriet in zijn segment. De nieuwe Daily introduceert innovatieve, klantgerichte oplossingen die het tot een uiterst adaptief, interactief, collaboratief en geconnecteerd voertuig maken. Dit maakt de nieuwe Daily tot de meest innovatieve LCV in zijn generatie en de slimme metgezel van de klant.

AIR-PRO INTELLIGENTE OPHANGING

De nieuwe Daily introduceert de revolutionaire AIR-PRO pneumatische ophanging, die zich voortdurend aanpast aan de omstandigheden om een uniek soepele en veilige rit voor bestuurder en lading te leveren. De exclusieve AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) unit reageert vrijwel direct op het wegdek en berekent elke tien milliseconden de ideale druk op elke schokdemper om zo de beste dynamische reactie te leveren. De lagere trillingen, verminderd met 25%, dragen verder bij aan een uiterst comfortabele rijervaring.

Het intelligente AIR-PRO-systeem past zich ook aan de eisen van de bestuurders aan en geeft hen controle over het gedrag van de ophanging. Ze kunnen ervoor kiezen om comfort prioriteit te geven met de soft-instelling; selecteer Belasting om de hantering en rolregeling in volledige belasting omstandigheden te optimaliseren; of laat het over aan de zelfaanpasparameters van het systeem met de instelling Auto. De AIR-PRO-ophanging past zich aan de voertuigbelasting aan, waardoor het voertuig 30% minder overhelt in bochten, met als gevolg dat de veiligheid van de bestuurder wordt vergroot en de belasting wordt beschermd.

De AIR-PRO-ophanging maakt het laden en lossen eenvoudig en efficiënt door het snelle aanpassen van de hoogte van het chassis van het voertuig. Dit gebeurt namelijk in minder dan tien seconden. Een geheugenfunctie zorgt er ook voor dat de uitlijning met de meest gebruikte laaddocks wordt onthouden, waardoor het nog makkelijker wordt om het voertuig klaar te maken. Het air-pro intelligente systeem is eenvoudig te bedienen via een speciale draaischakelaar op het dashboard en nieuwe, intuïtieve TFT-graphics.

IVECO DRIVER PAL VIA AMAZON ALEXA

De nieuwe Daily bevat IVECO Driver Pal, de baanbrekende vocale en digitale driver companion die de bestuurder in staat stelt om zijn digitale leven aan boord te brengen, te communiceren met hun voertuig en de chauffeursgemeenschap en toegang te krijgen tot de geconnecteerde diensten van IVECO via spraakopdrachten via Amazon Alexa. IVECO Driver Pal biedt twee unieke vaardigheden ontwikkeld met AWS Professional Services en het Alexa Auto team. De eerste, MYIVECO, geeft de bestuurder de mogelijkheid de gezondheidsstatus van het voertuig te controleren, het navigatiesysteem in te stellen en te beheren, indien nodig hulp te vragen om veiliger te rijden en brandstof te besparen. Een tweede unieke vaardigheid, MYCOMMUNITY, brengt de bestuurder in contact met de chauffeursgemeenschap. Ze kunnen advies uitwisselen en om hulp vragen om ongeplande stops en vertragingen met verkeersinformatie en andere verstoringen te voorkomen. Automatische vertaling lost de taalbarrière op.

Nieuwe handgeschakelde transmissie: Comfortabele rijervaring met de beste schakelbaarheid en precisie in zijn klasse

De nieuwe Daily introduceert een nieuwe handgeschakelde transmissie met zes versnellingen die een uitstekende rijervaring biedt met de beste schakelbaarheid in zijn klasse en precisie-betrokkenheid. Dit maakt het een favoriet voor chauffeurs in stedelijke missies, die zullen profiteren van meer comfort tijdens lange dagen achter het stuur. De nieuwe transmissie zal ook bijdragen aan een lagere Total Cost of Ownership (TCO). Het is mogelijk om de 2,3-liter motor te koppelen aan dezelfde koppeling als de 3,0-liter motor, waardoor de robuustheid in de zwaarste missies is verbeterd en de duurzaamheid met maximaal 18% is toegenomen. De nieuwe transmissie zal geen olieverversing vereisen, omdat het interval is verlengd tot 350.000 km, wat bijdraagt aan een verdere verlaging van de onderhouds- en reparatiekosten tot 4%.

NIEUWE TRAAGSCHUIMSTOELEN PA S S E N Z I C H A A N D E B E S T U U R D E R A A N V O O R ULTIEM COMFORT

De nieuwe Daily beschikt over geheel nieuwe stoelen met centrale pads van het kussen en de rugleuning en de hoofdsteun in traagschuim - een industrieprimeur voor lichte bedrijfsvoertuigen. Het schuim vormt zich naar het lichaam, waardoor drukpieken met maximaal 30% worden verminderd. Dit resulteert in ultiem comfort en bescherming tegen rugpijn. De zijsecties zijn verdikt met 15 mm schuim met hoge dichtheid om zijdelingse steun te verbeteren, wat de veiligheid en rijervaring verbetert. Langere mensen zullen comfortabeler rijden dankzij het 20 mm langere en 15 mm dikkere voorkussen, wat betere ondersteuning biedt voor hun langere benen. De carter en hendels aan de instapzijde zijn opnieuw ontworpen om het gemakkelijker te maken om in en uit het voertuig te stappen, ideaal voor deur-tot-deur- en pakketbezorgingsmissies waarvoor frequent in- en uitstappen nodig is.

U N I E K E M O T O R L I N E - U P : P R E S TAT I E S E N DUURZAAMHEID VOOR ELKE MISSIE

De nieuwe Daily blijft trouw aan zijn reputatie voor veelzijdigheid met zijn uitgebreide motorgamma. Het is het enige voertuig met twee motoren die zijn geoptimaliseerd om de beste prestaties te leveren in elke missie. De 2,3-liter F1A met vermogen variërend van 116 pk tot 156 pk (verkrijgbaar in lichte en zware homologatie) en de 3,0-liter F1C met vermogens van 160 pk tot 207 pk. De 2,3-liter F1A-motor onderscheidt zich door zijn brandstofverbruik en levert tot 6% brandstofbesparing in de WLTP-cyclus in vergelijking met het vorige model. De nieuwe handgeschakelde transmissie heeft een koppelverhoging van maximaal 15% mogelijk gemaakt, waardoor de prestaties van de nieuwe Daily in veeleisende toepassingen zijn verbeterd, en de veelzijdigheid ervan voor carrosseriebouw met PTO is verbeterd. De nieuwe Daily blijft trouw aan zijn duurzame roeping met de 3,0-liter CNG-motor, die een krachtige en responsieve prestatie levert met een vermogen van 136 pk en 350 Nm.

Gepubliceerd op9 maart 2022 om 16:00