Hoe ziet de levering van een VRF-project eruit bij STULZ?

TekstSebastiaan Brouwer
BeeldStulz Groep BV

Hoe ziet een VRF-project bij STULZ eruit? Wij nemen u graag mee in ons traject aan de hand van een aantal duidelijk geformuleerde stappen. Op deze manier garanderen wij een duurzaam en energie-efficiënt project dat voldoet aan uw eisen en wensen. Om wat voor klimaatoplossing het ook gaat, wij staan voor u klaar. Geen tijd om te lezen? Bekijk dan onderstaande korte video voor een uitleg van de hieronder beschreven stappen.

1. Eerste contact

Het eerste klantcontact is een belangrijke eerste stap in het project proces. Of het nu om acquisitie gaat of een eerste vraag vanuit de klant, wij begeleiden de klant vanaf het eerste contact. Altijd met als doel de klant te helpen met zijn of haar vraag.


2. In kaart brengen van de wensen

Na het eerste contact is het belangrijk om de wensen en eisen van de klant in kaart te brengen. Deze wensen en eisen hangen samen met het aanwezige bestek en de project omschrijving. Wat is er voorgeschreven? Aan welke eisen moet de installatie voldoen? Wat is het tijdsplan van het project? Dit zijn een aantal vragen die relevant kunnen zijn bij het in kaart brengen van de wensen van de klant.

Onze vertegenwoordigers denken mee om eventuele ‘blinde vlekken’ direct aan te pakken en ervoor te zorgen dat er voor beide partijen geen verrassingen ontstaan naarmate het project vordert. Niemand houdt tenslotte van onaangename verrassingen.


3. Het ontwerp

Als alle wensen en eisen van de klant in kaart zijn gebracht, is het aan onze vertegenwoordigers om in samenwerking met onze engineers de juiste systemen en regelaars te selecteren. Wij kijken altijd naar ons gehele product portfolio van onder andere Mitsubishi Heavy Industries, om te kijken waar er synergie kan worden behaald en waar onze systemen het beste samen kunnen werken. Dit gebeurt in uitvoerig overleg met onze andere afdelingen en altijd met in achtneming van aspecten als energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid.


4. Het voorstel

Als het ontwerp is afgerond, gaat er een eerste voorstel naar de klant voor de volledige VRF-installatie. In deze fase staat flexibiliteit voorop. Het komt vaak voor dat er nog wijzigingen nodig zijn naar aanleiding van het voorstel. Dan hervatten wij het gesprek met de klant en onze engineers om deze wijzigingen toe te passen en te verwerken. Deze wijzigingen kunnen variëren van kamerindeling tot een wijziging in de benodigde capaciteiten van de installatie. Door de conversatie open te houden komen wij in samenwerking met de klant tot het uiteindelijk meest passende systeem ontwerp.


5. De uitvoering

De volgende stap is de daadwerkelijke uitvoering van het project, in samenwerking met de werkvoorbereiders, installateur(s), monteurs en andere partijen die betrokken zijn bij het project. Tijdens deze uitvoering is contact het sleutelwoord. Door met alle betrokken partijen duidelijk contact houden, kunnen er geen misverstanden ontstaan in de uitvoering en worden de klimaat en VRF-systemen optimaal op locatie neer gezet en uiteindelijk in bedrijf gesteld.


6. Project afgerond

Het bouw en installatie proces zit erop en het is nu tijd voor de oplevering van het project. Wij proberen altijd aanwezig te zijn tijdens deze oplevering om de laatste vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat alles duidelijk is bij de eindgebruiker. Na de oplevering van het project staat STULZ u graag bij voor verdere service, onderhouds- of algemene vragen.

Gepubliceerd op11 maart 2021 om 0:00