Deel deze spotlight

HRsolar levert gasloze oplossingen voor tijdelijke woningen voor bewoners van het aardbevingsgebied

Tekst
BeeldHRsolar B.V.

In samenwerking met een van haar dealers Platen Duurzame Technieken levert HRsolar een gasloze oplossing voor de tijdelijke woningen voor de bewoners welke getroffen zijn door de aardbevingen in Groningen. De NAM heeft in samenwerking met Jan Snel tijdelijke woningen gebouwd zodat deze getroffen woningen gerenoveerd kunnen worden en in de tussentijd kunnen de bewoners terecht in de tijdelijke woningen. Vanzelfsprekend zijn deze woningen gebouwd door Jan Snel en was de eis dat deze gasloos opgeleverd zouden moeten worden. Er is door Platen Duurzame Technieken gekozen voor een zonnecollector met een voorraadvat met een elektrisch element van HRsolar en infrarood panelen en inductie koken. De woningen worden turn key opgeleverd en zien er erg hoogwaardig uit.

De reden om te kiezen voor HRsolar is dat zij een zonnesysteem leveren met een RVS voorraadvat met de mogelijkheid om een elektrisch element toe te voegen. Mocht de zon niet voldoende warm tap/douche water kunnen genereren dan springt het elektrische element bij om voldoende warm tap/douche aan te maken. Zo kan er jaarrond gewoon gebruik gemaakt worden van dit duurzame zonnesysteem.

 Inmiddels zijn er door Platen Duurzame Technieken al meer dan 250 woningen voorzien van deze techniek. Deze woningen staan onder andere in Appingedam, Ten Boer, Ten Post en Loppersum. Door de korte lijnen tussen Jan Snel, HRsolar en Platen Duurzame Technieken zijn deze projecten soepel en in een zeer hoog tempo opgeleverd. De woningen zijn bedoeld voor mensen die vanwege de versterking dan wel sloop en nieuwbouw van hun huizen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Eenmaal klaar zien de tijdelijke huizen eruit als woningen die je in elke nieuwbouwwijk tegen kunt komen.

Teskt / Foto: HRsolar

Gepubliceerd op28 april 2020 om 10:43