Human Centric Lighting - Biodynamische verlichting MET de HCL aanwezigheidsmeldeR VAN BEG

Tekst
BeeldB.E.G.

Bi-directionele aanwezigheidsmelder met een geïntegreerde DALI-applicatie controller voor een energie-efficiënte en biodynamische verlichtingssturing (Human Centric Lighting)

Human Centric Lighting, ook wel biodynamische verlichting genoemd, is verlichting volledig afgestemd op het bioritme van de mens. Human Centric Lighting simuleert het natuurlijke daglicht, gedurende de hele dag – van de heldere, blauwe ochtendhemel tot de warme gloed van zonsondergang. De kleurtemperatuur en het kleurenspectrum van de LED armaturen verandert gedurende de dag volledig automatisch, dankzij de intelligente aanwezigheidsmelder PD4-M-HCL2. Daarnaast kan de gebruiker de verlichting volledig naar eigen behoefte regelen, zowel qua kleur als qua intensiteit.

Door het daglicht na te bootsen worden de hormonen cortisol en melatonine op het juiste moment in het menselijk lichaam geactiveerd. Dit zorgt overdag voor een actief en wakker gevoel, en ’s avonds voor een ontspannen gevoel en een goede nachtrust.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen van scholen met Human Centric Lighting maar liefst 30% minder fouten maken en tot 30% minder tijd nodig hebben voor hun werk. Vergelijkbare effecten zijn aangetoond bij bedrijven en verzorgingstehuizen.

De intelligente lichtmanagementsystemen van B.E.G. verzekeren de gebruiker van de juiste lichtkleur en -intensiteit op het juiste moment. De stuurcomponenten zorgen ervoor dat de verlichting automatisch verloopt gedurende de dag, net zoals natuurlijk daglicht. De gebruiker heeft hier geen omkijken naar.

Human Centric Lighting biedt veel meer dan alleen goed zicht. Overal waar mensen werken, wonen en recreëren met kunstlicht, biedt Human Centric Lighting voordelen. Biodynamische verlichting is uitermate geschikt voor, kantoren en werkplekken, gezondheidszorg, hotels, restaurants en spa’s, winkels en etalages.

Gepubliceerd op12 mei 2021 om 0:00