IN TIEN SECONDEN JOUW ZONNEPANELEN OP HOOGTE

Tekst
BeeldALTREX SHUTTLE LIFTSYSTEEM

We plaatsen ieder jaar steeds meer zonnepanelen. Een hele mooie, duurzame ontwikkeling. Altrex is altijd op zoek naar vernieuwing. Daarbij gaat het niet om het innoveren, maar om dóór innoveren jouw werk makkelijker en veiliger te maken. De vraag om producten zoals zonnepanelen veilig op hoogte te krijgen, neemt toe. Daarom ontwikkelde Altrex het Shuttle liftsysteem.

Met het Shuttle liftsysteem als toevoeging op jouw rolsteiger kun je - met enkel een boormachine - jouw zonnepanelen én overig materiaal naar boven hijsen. Door de accuboor linksom te laten draaien, wordt de console opgehesen. Het hele systeem bouw je op in slechts drie minuten en… het installeren gaat nog sneller! Veel mensen geven de zonnepanelen nu nog handmatig door. Hierdoor moet je voor iedere stap bukken, het zware zonnepaneel aanpakken, omhoog tillen, draaien en doorgeven aan de installateur op het volgende platform. Door op deze manier te tillen, overbelast je het lichaam én sta je in oncomfortabele en gevaarlijke posities waarmee je het risico op vallen vergroot. De Shuttle is een modulair liftsysteem dat door middel van een lier een last tot 30 kilogram naar boven hijst. Hierdoor hoef jij nooit meer overmatig en zwaar te tillen. Veel ergonomischer en dus beter voor je lichaam.

Het systeem kan worden uitgevoerd met een Carrier set of Solar set. De Shuttle met Solar set is toepasbaar op een rolsteiger RS TOWER 52 en bestaat uit geleidingsprofielen, een lier en diverse consoles. Met een accuboormachine haal je vervolgens binnen enkele seconden, héél gemakkelijk, jouw panelen naar de gewenste hoogte. Bovenin de rolsteiger zit een aangepaste opbouwframe met sleuf. De lastdrager draait 90 graden, zo komt het zonnepaneel vrij en schuif je deze op het werkplatform. Nu kun je beginnen met plaatsen!

Met de Carrier-set hijsen installateurs veilig én ergonomisch alle materialen naar hun werkplek op de steiger. De Carrier set komt met een eigen console. De Carrier set is naast de reguliere rolsteigers óók toepasbaar op de door één persoon op te bouwen MiTOWER PLUS. Meer informatie óf zien hoe het Shuttle liftsysteem van Altrex werkt? Scan de QR-code.

Gepubliceerd op27 maart 2022 om 16:00