Deel deze spotlight

Installatie & elektro vakbeurs Hardenberg

Tekst
BeeldXYTO Media

EEN INSTALLATIEFEESTJE

Op 10, 11 en 12 september 2019 komen in Hardenberg de twee werelden van installatie en elektrotechniek bij elkaar op Installatie & Elektro Vakbeurs. De ontwikkelingen in deze branches gaan razendsnel en de rol van de installateur verandert evenredig mee. Om al deze ontwikkelingen bij te houden is kennis nodig, vakkennis! Daarom staan de vakbeurzen deze drie dagen in het teken van: De Installateur van de Toekomst.

MARKTONTWIKKELING

De versmelting tussen de E- en W-installatie is een belangrijke marktontwikkeling waarop in Hardenberg volop wordt ingespeeld. Deze ontwikkeling is dan ook de reden dat de twee beurzen tegelijkertijd plaatsvinden. Exposanten hebben derhalve de mogelijkheid om op één dag zowel de W-installateur als de E-installateur te ontmoeten! 

ACHTERGROND INSTALLATIE VAKBEURS HARDENBERG

Al meer dan twintig jaar komen installatieprofessionals naar Hardenberg om tijdens de Installatie Vakbeurs de nieuwste ontwikkelingen en producten te ontdekken op het gebied van klimaattechniek, verwarming, koude techniek, luchtbehandeling en andere segmenten in de installatietechniek. Een bezoek aan de beurs is tevens hét moment om te netwerken met relaties uit het noordoosten van het land. De perfecte manier voor exposanten om zichzelf te presenteren in een ontspannen en ongedwongen setting. Editie 2018 trok ruim 13.000 bezoekers. Gezien het imposante scala van exposanten waaronder nieuwe namen zoals Daikin, Rediseo (Honeywell) en Quinn Radiators verwacht de organisatie dit jaar op zijn minst hetzelfde aantal. Ook vertrouwde namen zoals Alklima, Nathan, Remeha, Nefit, Vaillant, Technische Unie en Rensa zijn wederom van de partij.

OP DE INSTALLATIE & VAKBEURS DUIK JE IN DE TOEKOMST VAN JOUW VAKGEBIED

Met behulp van de drie actuele thema’s: Efficiënt werken, Duurzaamheid en Digitalisering heb je alle benodigde informatie tot jouw beschikking. Kortom, na jouw bezoek aan Hardenberg weet je wat er speelt en belangrijker nog: hoe je je hierop kunt voorbereiden. Bovendien is dit dé vakbeurs om nieuwe contacten op te doen in het noordoosten van Nederland. De informele sfeer biedt alle ruimte aan het bestendigen en vergroten van jouw netwerk en het gesprek over de toekomst van het vak. 

Eline Kuijsters namens de organisatie:

DE ENERGIETRANSITIE ZIT ONS OP HIELEN

‘Op dit moment is het ongekend druk in de installatiebranche. Hierdoor is er niet zoveel tijd om stil te staan bij de opties om duurzamer te gaan werken. Tenminste, dat zijn de geluiden die we van onze exposanten en bezoekers horen,’ aldus organisator Eline Kuijsters. ‘Maar het gaat komen. Het Klimaatakkoord heeft een enorme impact op de woon- en werkomgeving van mensen. Er komt veel bij kijken en dat begint bij het advies richting de klant. Dit is een ander vraagstuk dan voor welke cv-ketel men zou moeten kiezen. Het is een veel gezien verschijnsel, mensen die het druk hebben kiezen de makkelijkste weg. En die is nu: het werk volbrengen. Maar de energietransitie zit ons op de hielen, we moeten wel. De makkelijkste manier om aan informatie te komen is onze beurs te bezoeken.’

HARDENBERG EN GORINCHEM

‘Naast de jaarlijks terugkerende beurs in Hardenberg organiseerden we vanaf dit jaar ook een Installatie & Elektro Vakbeurs beurs in Gorinchem (dit jaar op 14, 15 en 16 mei jl.). Hardenberg wordt doorgaans vooral bezocht door professionals uit het noordoosten. Met de extra beurs in Gorinchem bedienen we ook installatieprofessionals uit andere delen van het land. De beurs in Gorinchem vindt vanaf 2019 om het jaar plaats. Het verschil tussen de beurzen? In Gorinchem draait het voornamelijk om kennis, beleving en uitproberen. In Hardenberg staat traditioneel gezien de ontmoeting centraal. Wat niet wegneemt dat ook hier van alles kan worden uitgeprobeerd en het programma diverse kennis- en praktijksessies bevat. Komende editie willen we focussen op sessies die praktisch ingestoken zijn, waarbij we vooral ook producten en oplossingen aan bod laten komen.’

LOOPBAANCENTRUM

Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg is ook dit jaar weer het thuis voor het Loopbaancentrum van OTIB. In dit centrum wordt op een laagdrempelige manier advies gegeven over de loopbaanmogelijkheden van de installateur. Wil je de diepte in of jouw vakkennis verbreden? OTIB brengt jouw behoefte helder in kaart en adviseert inzake passende trainingen, opleidingen of nieuwe uitdagingen. Daarnaast wordt er met de College Tour die langs de exposanten gaat ook aandacht geschonken aan de toekomst van installatie- en elektrotechniek. Studenten kunnen in deze route vragen stellen over producten en technieken en de exposant ontmoet eventuele toekomstige werknemers.

TEKST MARIEKE POOL ❱ FOTOGRAFIE INSTALLATIE & ELEKTRO VAKBEURS HARDENBERG

Gepubliceerd op1 juli 2019 om 14:15
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga