Deel deze spotlight

Itho Daalderop – Doorbraak in de projectmatige gasloze transformatie; Warmtepompnet

Tekst
BeeldItho Daalderop Nederland B.V.

De uitdaging voor verduurzaming van de bestaande woningmarkt is ongekend. Woningcorporaties fungeren hierin de komende jaren als startmotor. Er worden opties gepromoot door verschillende belanghebbenden. Daarbij wordt veel gedacht aan warmtenetten of lucht/water warmtepompen. Water/water warmtepompen behoorden tot op heden niet tot één van de opties, maar daar komt nu verandering in!

De water/water warmtepomp van Itho Daalderop in het Warmtepompnet is een betaalbare oplossing waarbij de nadelen voor de bestaande bouw zijn geëlimineerd. Per woning wordt een individuele water/water warmtepomp geplaatst welke zijn energie haalt uit één gezamenlijke, gesloten bron van ca. 300m diep. De kosten van de boring worden verdeeld over maximaal vijf woningen, waardoor deze oplossing ook kostentechnisch zeer interessant is voor de woningcorporatie. Voor bewoners heeft deze oplossing alleen maar voordelen; lagere energiekosten (stabiel rendement warmtepomp), geen geluidsoverlast van een buitenunit, en de installatie-impact is minimaal (één bronboring).

Wilt u meer weten over het Warmtepompnet van Itho Daalderop? Vraag dan nu de whitepaper aan op https://www.ithodaalderop.nl/warmtepompnet 

Gepubliceerd op9 maart 2020 om 9:33