Deel deze spotlight

Klaar voor de toekomst!

Tekst
BeeldIntergas Verwarming B.V.

Na de introductie van de Intergas Xtreme 36 zijn vanaf nu ook de Xtreme 24 (CW3) en de Xtrme 30 (CW4) leverbaar. In de Xtreme-serie van Intergas gaan prestaties, intuïtieve bediening, een eigentijds design en een extreem hoog rendement op warmwater hand in hand. Door dit hoge rendement gebruikt de Xtreme minder energie, zonder in te leveren op comfort. De Xtreme is uitermate geschikt om te combineren met een warmtepomp oftewel klaar voor de toekomst.

De Intergas Xtreme toestellen maken gebruik van het beproefde concept van de dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar. Het gepatenteerde Intergas ontwerp, met twee gescheiden koperen circuits, zorgt voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. Het CV-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut.

Naast deze beproefde wisselaar wordt in de Intergas Xtreme gebruik gemaakt van een tweede warmtewisselaar (warmte terugwin unit). Deze tweede warmte - wisselaar is geïntegreerd in de rookgasafvoer van het toestel waarmee de verbrandingsgassen nog verder afgekoeld worden. Tevens wordt de restwarmte van de rookgassen tijdens CV-gebruik benut om het tapwater voor te verwarmen. Hierdoor is er minder energie nodig om het water op temperatuur te brengen. Door toepassing van deze technologie wordt een extreem hoog rendement behaald.

Door het toepassen van een Xtreme in de bestaande bouw is het mogelijk om een flinke stap te maken in het verbeteren van de energieprestatie van een woning. De Intergas Xtreme cv-ketel zorgt direct voor een significante energiebesparing, op zowel gas als elektriciteit. Door zijn hoge jaartaprendement wordt het zeer eenvoudig om de CO₂–uitstoot flink te reduceren. Bovendien zorgt het toepassen van een Xtreme voor een flinke verbetering op het Energie Prestatie Label.

Gepubliceerd op4 juni 2019 om 16:35