Deel deze spotlight

KLIMAATPLAFONDS ENERGIEZUINIG, TOCHTVRIJ EN STIL KOELEN (EN VERWARMEN)

Tekst
BeeldXYTO Media

Aan het binnenklimaat en het lichamelijke welzijn worden steeds strengere eisen gesteld. Met de zomer voor de deur is de kans op oververhitting van ruimten echter groot. Wilt u, ongeacht de periode van het jaar, een aangenaam binnenklimaat garanderen? Ontdek dan de Variotherm klimaatplafonds.

BELEVING COMFORTGEVOEL

Een prettig en gezond binnenklimaat wordt bepaald door diverse factoren. Daarbij heeft de temperatuur van de omsluitende wanden een gelijkwaardig effect als de luchttemperatuur. Door afgiftesystemen te verwerken in plafonds, wanden en/of vloeren wordt het menselijke lichaam en de ruimte namelijk gelijkmatig gekoeld of verwarmd.

Voor het koelen van ruimtes laat een warmtepomp koud water door het buizensysteem in het plafond stromen. Het plafondoppervlak neemt daardoor de warmte van opstijgende lucht op. Het grote voordeel ten opzichte van een airco is dat het een energiezuinige, geluidsloze en tochtvrije manier van koelen is. Bovendien is de techniek onzichtbaar en onderhoudsvrij.

OVERVERHITTING

Met name in de luxe bouw en kantoorpanden is het klimaatplafond een belangrijke aanvulling op vloerverwarming en/of wandverwarming. Daar liggen de comforteisen hoger en is vaak sprake van grote raampartijen. Hierdoor resulteert de zoninvloed als snel in oververhitting van de ruimtes. Door het klimaatplafond blijft de temperatuur binnen stabiel.

OPLOSSING VOOR IEDER PLAFOND

Om in iedere situatie klimaatplafonds te kunnen monteren en om aan alle comfort-wensen te kunnen voldoen, heeft Variotherm drie klimaatplafonds ontwikkeld. Hun prefab systeem – een 18mm gipsvezelplaat met geïntegreerde buis – is eenvoudig vast te schroeven aan een houten of metal stud regelwerk. De plafondplaten zijn vervolgens onderling makkelijk te koppelen en af te werken met bijvoorbeeld een pleisterlaag.

Voor plafonds met een steenachtige ondergrond is er een speciale klikrail welke met slagpluggen wordt bevestigd. Na het vastklikken van de 11.6x2mm lasergelaste buis is het plafond af te werken met leem, eco-pleister of stuc.

FLUISTERSTIL COMFORT

In vergaderzalen, kantoren en kantines is galmend geluid vaak een storende factor. Voor een uitstekende akoestische balans heeft Variotherm een akoestisch klimaatplafond. Dit systeem absorbeert het geluid waardoor de reflectie stopt. 

VARIOTHERM

Het klimaatplafond en de andere energiezuinige afgiftesystemen van Variotherm zijn ontworpen op basis van jarenlange ervaring en in samenwerking met specialisten uit het werkveld. Ze staan dan ook bekend om de bewezen kwaliteit, hoge afgiftes, installatiegemak en ontwerpvrijheid.

IBO & IBR KEURMERK

De fabrikant voldoet bovendien aan de hoogste internationale eisen en bezit de IBO en IBR-keurmerken. Het IBO toont aan dat de producten voldoen aan de strenge bouw-biologische en bouw-ecologische vereisten. Het instituut IBR onderzoekt producten met betrekking tot gezondheidseffecten.

ONDERSTEUNING

In Nederland werkt Variotherm exclusief samen met Technea Duurzaam. Deze distributeur is sinds 1998 gespecialiseerd in duurzame installatietechnieken en doet rechtstreeks zaken met installatiebedrijven. Daarbij bieden ze een uitgebreide ondersteuning in de vorm van (technisch) advies, legtekeningen, transmissieberekeningen en projectbegeleiding.

Stelt uw opdrachtgever ook stevige eisen aan comfort en/of esthetiek? Het team van Technea Duurzaam inspireert u graag. 

Gepubliceerd op4 juni 2019 om 16:11
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga