Deel deze spotlight

KNX/DALI gateway DA64-230/KNX REG, de nieuwe KNX-DALI-gateway van B.E.G. die meer kan.

Tekst
BeeldBEG - Brück Electronic Nederland

Een interface tussen de KNX-installatie en de DALI-verlichtingsinstallatie zonder extra KNX bus voor de verlichtingssturing

Met dit product kunnen DALI en DALI-2 apparaten in een KNX-netwerk worden geïntegreerd. Het DALI adres en de bijbehorende gegevens en bronnen worden toegankelijk vanuit het KNX-systeem alsof het deel uit maakt van het KNX-systeem.

Aan de DALI zijde is naast de DALI armaturen de integratie van B.E.G. DALI-LINK multisensoren mogelijk. De DALI-LINK multisensoren en actoren kunnen via de ETSapp worden geprogrammeerd en zelfs via KNX worden geblokkeerd. Via de DALI bus worden de actuele lichtwaardes en bewegingsinformatie naar de KNX-bus verzonden. Tevens bied het ondersteuning van RGB en DALI "Device Type 8" (DT8) voor het regelen van de helderheid en kleurtemperatuur.

DALI-LINK multisensoren zijn goedkoper en de installatie is goedkoper. Voor de verlichting is namelijk GEEN extra KNX bus-bekabeling noodzakelijk. Alle DALI-LINK multisensoren en actoren van B.E.G. worden direct aangesloten op de bestaande DALI-lijn en gevoed door de DALI-gateway en hebben daarom geen voedingskabel nodig .

De status van deze actoren worden doorgeven aan de KNX installatie.

Naast de normale DALI verlichting kan ook DALI noodverlichting volgens EN 62386-202 worden aangesloten op het systeem. De verplichte testen kunnen regelmatig op het KNX-systeem worden afgelezen.

De multisensoren kunnen via de ETS (ETS5 in combinatie met de ETSapp) worden ingesteld, geblokkeerd en vrijgegeven, programmering via DALI is niet nodig.

B.E.G. heeft DALI-LINK multisensoren voor nagenoeg elke toepassing.

· Een super vlakke en compacte PD11-DALI-LINK voor in kantoren,

· Een PD4N-DALI-LINK met een detectiebereik van 24 meter voor grotere oppervlaktes en gangen.

· De PD4-DALI-LINK-GH speciaal voor grote hoogte. Het is lastig om op hoogte de reflecterende lichtwaarden van de vloer te meten. De B.E.G. multisensoren uit de PD4-M-GH serie hebben een externe lichtsensor met telescoopfunctie. De telescoop van de lichtsensor wordt afhankelijk van de montagehoogte meer of minder uitgetrokken zodat storende lichtinval vanaf stellingen of omgeving uit lichtstraten grotendeel is uitgesloten.

· En de PICO-DALI-LINK, de kleinste aanwezigheidsmelders van B.E.G. voor integratie in armaturen.

Dus zowel de DALI verlichting in kantoren als in magazijnen en werkplaatsen is eenvoudig te integreren in het KNX-systeem.

Om snel en eenvoudig te controleren of de beoogde DALI-LINK installatie achter de KNX/DALI gateway geïnstalleerd kan worden heeft B.E.G. een lijnplanner op haar website geplaatst. Eventueel moet er een tweede of derde KNX/DALI gateway worden geïnstalleerd.

https://www.beg-luxomat.com/nl/service/dali-link-lijn-planner/

Innovatie en kwaliteit komt uit Lindlar!

Gepubliceerd op1 april 2021 om 8:30