Deel deze spotlight

Leven in een slim huis

Tekst
BeeldXYTO Media

De naam Gira staat voor moderne systematische gebouwentechniek die wonen comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maakt. Gira biedt hiervoor gebruiksvriendelijke apparaten met intelligente functies voor een eenvoudige aansturing van de verlichting, verwarming, jaloezieën én van deurcommunicatie-, multimedia- en veiligheidssystemen. De bekroonde schakelaarprogramma's met veeleisende designs vormen het perfecte kader voor het integreren van diverse oplossingen. 

Wie op de A12 tussen Arnhem en Utrecht reist, ziet bij Veenendaal -het Silicon Valley van Nederland genoemd- het nieuwe bedrijfspand van Gira. Het 600 vierkante meter tellende gebouw biedt onderdak aan de Gira-kantoren, de vergaderzalen, de technische hotline voor klanten en de ultramoderne trainingsfaciliteiten. In het hart van de vestiging is het eerste Gira Experience Center ter wereld gehuisvest. Sinds september 2019 is dit center geopend voor bezoeken van installateurs, groothandelaren en architecten. ‘Ons Experience Center is veel meer dan alleen een conventionele showroom,’ aldus directielid Hans Flier. En hij heeft gelijk. In een modelwoning met woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer demonstreert Gira de mogelijkheden van de toepassing van innovatieve technologieën in gebouwbesturing. De focus ligt op oplossingen voor gekoppelde netwerken en veilige levensomstandigheden. ‘We maken het onze bezoekers mogelijk te ervaren wat leven in het slimme huis betekent,’ legt Hans Flier uit.

Naast de pure productpresentatie worden in een aparte ruimte toepassingen getoond, variërend van draadloze gebouwbeheersystemen in slimme appartementen tot uitgebreide oplossingen gebaseerd op KNX-technologieën in een intelligente villa. Hier kunnen bezoekers op een groot LED-scherm virtueel uitproberen en ervaren hoe verschillende functies van de gebouwentechniek in de praktijk met Gira-systemen kunnen worden bediend en hoe geprogrammeerde scenario's kunnen worden opgeroepen. Deze live-ervaring van verschillende Smart Home-toepassingen is ook bedoeld als inspiratiebron voor het ontwerp van slim wonen. Nog een reden waarom de installateur en de architect worden uitgenodigd om samen met hun klanten het Gira Experience Center te bezoeken of het te gebruiken voor hun eigen klantenevenementen. ‘Wij zien het als een onderdeel van de Gira Service voor onze gespecialiseerde klanten dat wij dit unieke platform voor hen beschikbaar stellen, zodat zij eindgebruikers kunnen inspireren met slimme thuisoplossingen en punten kunnen scoren in verkoopgesprekken met extra adviescompetentie,’ benadrukt Hans Flier. ‘Daarom kijken we uit naar veel bezoekers!’

Boek hier jouw bezoek aan het Experience Center: https://www.gira.com/nl_NL/bezugsquellen/experiencecenter/contact.html.

Tekst: Gira | Foto: Keesnan Dogger

Gepubliceerd op14 april 2020 om 9:16