Deel deze spotlight

MAGNUM Heating

Tekst
BeeldMAGNUM Heating B.V.

MAGNUM Heating in Tholen is een zelfstandige Nederlandse onderneming en marktleider in elektrische vloerverwarming. Wij zijn met recht een volledige vloerverwarmingsspecialist, met een compleet, allround programma van zowel elektrische als water gedragen vloerverwarmingssystemen. MAGNUM Heating biedt kortom een scala van totaaloplossingen op het gebied van vloerverwarming, die uitsluitend worden geleverd via de technische groothandel. 

Al meer dan 25 jaar opereren wij stabiel in de markt en doen continu eigen investeringen in nieuwe, innovatieve producten. Daartoe beschikken wij over eigen productiefaciliteiten en een centrale, wereldwijde distributie. Met onze manier van servicegericht zakendoen en ons geloof in partnership met een lange adem maken wij nadrukkelijk het verschil.

Wij staan pal voor ons bedrijf en de producten die we leveren. Door voortdurend en consequent te werken aan een gezonde en efficiënte conditie van onze organisatie, zijn wij in staat om onze prijzen en service stabiel te houden. Voortdurende eigen investering in onze productie genereert bovendien de constante kwaliteit van onze producten.

Met aspecten als het inspelen op de vraag vanuit de markt en luisteren naar de behoefte van onze klanten in combinatie met oog en oor voor actuele maatschappelijke ontwikkelingen realiseren wij een even loyale als vruchtbare samenwerking met onze relaties.

Filosofie

Het totale aanbod van onze producten vloeit doelbewust voort uit onze filosofie, die inhoudt dat wij te allen tijde onze drie kernwaarden hanteren: ‘Betrouwbaarheid & service’, ‘Onderscheidend vermogen’ en ‘Focus door visie’. Die disciplines komen terug in de drie productgroepen die samen onze pay-off vormen: Comfort | Safety | Control. Comfort staat daarbij voor een behaaglijk binnenklimaat en Safety voor het onontbeerlijke veiligheidsaspect. De derde productgroep Control omvat alles wat de klant nodig heeft om de eerste twee interactief te bedienen en te laten functioneren. Samengevat houdt dat in dat wij een complementair programma bieden op basis van elektra- en watertechnologie, voor toepassingen op het gebied van zowel Comfort als Safety, met Controlesystemen als de verbindende factor.

Eigen productie

MAGNUM Heating fabriceert en assembleert de meeste producten zelf in haar eigen productieafdeling. Op deze manier wordt het traject van begin tot eind in eigen hand gehouden en is er een optimale kwaliteitsbewaking. Daardoor kunnen wij u de hoogste prijs/kwaliteit-verhouding aanbieden. Dit maakt ons tot de meest betrouwbare leverancier van verwarmingsproducten.

Naast productiefaciliteiten in Azië en Finland draagt het gros van onze producten het label “Made in Holland”. MAGNUM Heating levert uitsluitend hoogwaardige, duurzame en energiezuinige verwarmingssystemen, met vaak een levenslange warmtegarantie. MAGNUM Heating producten voldoen aan de hoogste normen en zijn gekeurd door gerenommeerde Europese keurings-instanties als VDE, KEMA, FIMKO etc.

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt de meest comfortabele manier van verwarmen. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreëerd. De vloertemperatuur zal snel een aangename waarde bereiken. Daarnaast kunt u met vloerverwarming geld besparen op energiekosten. Vloerverwarming geeft bij lagere temperatuur namelijk een hoger warmtegevoel en is mede daardoor energiezuiniger.

Voelbaar verschil

Omdat convectiewarmte de lucht opwarmt en daardoor laat circuleren zal de opwarming van een ruimte langer duren. Warme lucht heeft als eigenschap dat het stijgt waardoor de temperatuur bij het plafond beduidend hoger ligt dan op de vloer. Gevolg: koude voeten en een warm hoofd. Bij stralingswarmte wordt de warmte direct afgegeven waardoor de ruimte gelijkmatiger en sneller voelbaar verwarmd.

100% rendement

Een ander belangrijk kenmerk van infrarood energie is dat het 100% rendement heeft. Alle warmte die wordt geproduceerd komt ook in de omgeving terecht. Er is geen schoorsteen of leiding waarin energie verloren gaat.

Slim geregeld

MAGNUM producten zijn ontwikkeld met oog op het sterk veranderlijke klimaat in Europa, waarbij de buitentemperatuur binnen enkele uren sterk kan schommelen. Dit vraagt om regelapparatuur die snel en nauwkeurig reageert. De MAGNUM thermostaten denken zelf vooruit en berekenen de benodigde opwarmtijden en de hoeveelheid energie die daarvoor nodig is. Dankzij nauwkeurige digitale aansturing van de geavanceerde klokthermostaten is een optimaal en comfortabel woonklimaat binnen ieders bereik.

Renovatie        

De MAGNUM Mat, TubeMat en SlimFit systemen zijn uitermate geschikt voor renovatieprojecten. Door de minimale installatiehoogte hoeft er geen freeswerk verricht te worden om toch vloerverwarming te kunnen installeren. MAGNUM SlimFit kan zelfs in de muur worden verwerkt zodat er geen radiatoren in de ruimte nodig zijn.

Nieuwbouw

MAGNUM Cable, Tacker- en Noppenplaatsystemen zijn uitermate geschikt voor nieuwbouwprojecten. Deze systemen kunnen rechtstreeks in de cementdekvloer worden geïnstalleerd. Hierdoor kan er meer massa worden verwarmd en is de warmte-afgifte optimaal.

Droge vloeren

Speciaal voor parket, laminaat en houten vloeren zijn er 3 systemen beschikbaar: Het nieuwe revolutionaire HeatBoard (E) systeem, Een ultra-dunne (0,4 mm) elektrische vloerverwarmingsfolie en een 25 mm watergedragen systeem met warmtegeleidingsprofielen, zodat de warmte over een zo groot mogelijke oppervlakte verdeeld wordt.

Gepubliceerd op11 juni 2020 om 9:11