Deel deze spotlight

MINILIFT S EN AQUALIFT S COMPACT BIEDEN EEN GROTER NUTTIG VOLUME EN WAAR NODIG MEER POMPCAPACITEIT.

Tekst
BeeldXYTO Media

KESSEL AG biedt met kleine opvoerinstallaties voor privégebruik tot aan installaties voor de complete afvalwaterafvoer voor de zakelijke en industriële sector voor elke behoefte de passende oplossing. 

Voor BAU 2019 optimaliseert de afwateringsspecialist uit Lenting haar huidige palet aan opvoerinstallaties voor fecaliënvrij afvalwater binnen gebouwen. Minilift S en Aqualift S Compact zijn voorzien van een nieuw reservoir, waarmee een groter nuttig volume wordt geboden. Om meer pompvermogen te kunnen realiseren kan waar nodig achteraf een sterkere motor worden ingebouwd.

Minilift S voor vloer- inbouw

De stekkerklare kleine opvoerinstallatie Minilift S voor vloerinbouw heeft een 300 wattpomp met vlotterregeling. Wanneer een grotere pompcapaciteit noodzakelijk is of wanneer het om agressief afvalwater gaat, zoals bijvoorbeeld condenswater, kunnen ook naderhand de nieuwe pompen ‘GTF 500’ of ‘GTF 500 resistant’ worden ingebouwd. Het telescopische opzetstuk en de vooraf geïnstalleerde aanvoeren garanderen een eenvoudige montage. De Minilift S voor vloerinbouw is voorzien van een zwarte afdekplaat of met een betegelbare afdekking voor vrijwel onzichtbare inbouw in de vloer. De afdekkingen zijn voorzien van een praktische, geïntegreerde afvoer.

Aqualift S compact met nieuwe pompen

De opvoerinstallatie Aqualift S Compact voor fecaliënvrij afvalwater is, afhankelijk van de hoeveelheid en soort afvalwater, met de nieuwe pompen ‘GTF 500’, ‘GTF 500 resistant’ evenals ‘GTF 1200’ als mono- of duo-installatie verkrijgbaar. Deze is naar keuze voorzien van een vlotter- of drukregeling. Zo kan er nu voor het eerst een monoinstallatie met een tweede pomp tot duo-installatie worden omgebouwd. Door de gekozen pompophanging hebben de pompen geen contact met reservoir, hetgeen geluidsreductie oplevert. Voor vloerinbouw biedt KESSEL ook toebehoren voor de montage in waterdicht beton aan. Aqualift S Compact is bovendien voorzien van een betegelbare afdekplaat met geïntegreerde afvoer. 

Over KESSEL AG:

KESSEL AG is marktleider in de afwateringstechniek in Duitsland. Het in 1963 opgerichte bedrijf heeft kunststof in de afwateringstechniek geïntroduceerd. Tegenwoordig is KESSEL AG een internationaal opererende premiumaanbieder met ca. 600 medewerkers. Van het afvoeren van afvalwater, via de reiniging hiervan tot aan de beveiliging van een terugstuwing binnen een gebouw, omvat het productpalet totale systeemoplossingen voor de afwateringstechniek.

Tekst / Foto: KESSEL AG

Gepubliceerd op30 maart 2020 om 19:39
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga