Deel deze spotlight

Multicolour. Wat houd het precies in en wat levert het je op. Trilux legt het je uit.

Tekst
BeeldTrilux C.V.

Iedere fabrikant hanteert zijn eigen strategie om zich te onderscheiden in de overvolle markt van LED producten.

Eén van deze strategieën is de toepassing van Multicolour, een nog veelal onbekende term in de LED verlichtingsmarkt. Diverse armaturen uit het TRILUX Twenty3 portfolio zijn geschikt voor de Multicolour technologie. Maar wat houdt dat dan precies in en wat levert het op? We leggen het graag aan je uit.

Multicolour technologie

Laten we starten met een snelle uitleg: met behulp van een Multicolour switch kun je de lichtsterkte van een armatuur zelf, tijdens de installatie, bepalen.

Dan nu de langere variant: de lichtkleur van een armatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Veelal worden de lichtkleuren 3.000K (warmwit), 4.000K (neutraalwit) en 6.500K (koudwit) toegepast. Wanneer je een armatuur zonder Multicolour bestelt kies je vooraf de gewenste lichtkleur, welke af fabriek al is ingesteld. Uiteraard verloopt dit altijd in samenspraak met de (eind)klant en/of op advies van een lichtadviseur.

Met behulp van een Multicolour switch maak je deze keuze pas ter plekke, op locatie. Je kunt hierdoor eerst tests uitvoeren door ruimten in verschillende lichtkleuren uit te voeren en de (eind)klant te laten kiezen uit de verschillende mogelijkheden. Eventueel kan de uiteindelijke lichtkleur zelfs na overleg met medewerkers worden bepaald.

Trilux Twenty3 Portfolio

Diverse armaturen uit het TRILUX Twenty3 portfolio zijn geschikt voor Multicolour technologie. Deze armaturen zijn doorgaans op voorraad bij de elektrotechnische groothandel, worden verkocht onder een ideale prijs-kwaliteitverhouding en geleverd met drie jaar garantie. Alle Twenty3 armaturen zijn ENEC-gecertificeerd en kenmerken zich door een zeer snelle en eenvoudige installatiewijze.

Gepubliceerd op27 juli 2023 om 9:14
Adres
Databankweg 28
3821AL Amersfoort