Deel deze spotlight

Plezier in het ontwerpen.

Tekst
BeeldPaletteCad.nl B.V.

Een interieurstylist of binnenhuisarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van de binnenruimte; o.a. de functie, routing, ruimte-indeling, inrichting van de diverse ruimten, licht, kleur en materiaal. Architecten bezitten de gave zich een totaalbeeld te vormen van alle bovenstaande aspecten, voor dat beeld heeft u geen hulpmiddelen nodig, u heeft een ‘visie’. Echter de realiteit is dat uw (potentiele) klant overtuigd moet worden dat uw ‘visie’ het mooiste resultaat oplevert.

Dat overtuigen is succesbepalend voor uw business. Hiervoor kunt u gebruik maken van hulpmiddelen, hetzij schetsen, showrooms, moodboards, referentieadressen, maar bovenal 3-D ontwerpsoftware. Professionele software is voor veel binnenhuisarchitecten een noodzakelijk kwaad. Het is helemaal niet waar men op zit te wachten, het werkproces zal erdoor veranderen en de hoogte van de investering schrikt af. Dan maar gratis of goedkope software, dat heeft iedereen en daar kan al een redelijk 3D plaatje mee gemaakt worden.

Als u dan toch de keuze maakt om met een programma te gaan tekenen, onderscheid u dan echt. Krijg weer plezier in het ontwerpen en presenteren, heb succes, ga digitaal met PaletteCAD.

PaletteCAD biedt u een totaaloplossing waarbij u de investering snel terugverdient in kostbare tijd en de kwaliteit waarin u uw product naar de klant kan presenteren. U werkt het ontwerp 1 keer uit zonder zelf een punt of lijn te tekenen. Objecten en materialen invoegen is een kwestie van slepen en loslaten. Wanneer u een PDF of IFC bestand krijgt toegeleverd kunt u deze importeren en hierop uitbouwen.

Wanneer u klaar bent met het ontwerp kunt u hier vervolgens alle informatie uithalen die u nodig heeft. Met een klik op de knop heeft u een topkwaliteit plaatje om te presenteren. U laat de ruimte automatisch maatvoeren en haalt deze plattegrond over in uw PDF werkveld waar ook uw standaard kader al in staat met alle projectgegevens. Vervolgens genereert u ook een stuklijst met hierin alle onderdelen opgesomd die voor u van belang zijn.

Kortom, een nieuwe manier van werken is een investering in de toekomst. Maak de verwachting van uw klant waar en gebruik het nieuwste gereedschap in uw branche om het werk alleen maar gemakkelijker te maken.

Het basisprogramma bezit al een ruime hoeveelheid objecten en materialen om een woning volledig van binnen en van buiten in te richten. Er zijn uitgebreide branchecatalogi met vrijwel alle vooraanstaande merken en hun producten voor de interieurbouw, sanitair, tegels, natuursteen en haarden. Voor de Interieurarchitecten en Stylisten is er de module Binnenhuisarchitectuur. Hier zijn de standaard objecten en materialen catalogi uitgebreid met de nieuwste objecten en trendkleuren. Zo is er altijd genoeg keuze voor een ontwerp. Wanneer het gewilde object nog steeds niet te vinden is kan deze direct geïmporteerd worden uit de 3D warehouse van google of kan deze opgevraagd worden bij de leverancier.

De kans op een fout in de maatvoering is minimaal dankzij diverse handige grijppunten en het plaatsen van alle bedenkbare objecten en materialen is slechts een kwestie van slepen en loslaten.

PRESENTEREN ALS DE BESTE

Het maken van een mooi ontwerp is één, maar hoe overtuigt u uw klant? Een goede presentatie van een ontwerp is cruciaal bij het daadwerkelijke verkoopproces. Door het presenteren van uw ontwerp in een fotorealistische panorama worden klanten écht enthousiast! Zij zien zich al in de door u ontworpen nieuwe ruimte staan en laten graag hun droom door u uitvoeren. Dit effect wordt natuurlijk eens zo versterkt door onze gratis PaletteSHOWROOM app en al helemaal door PaletteVR waarbij uw klant zich, met een 3d-bril op, letterlijk in de ruimte waant!

Op elk moment kunnen kleuren en structuren van voorwerpen met enkele muisklikken worden gewijzigd. Zo kunt u tijdens het gesprek met klanten flexibel reageren op hun opmerkingen en wensen. Wilt u het ontwerp uit verschillende hoeken laten zien? Geen probleem! Nieuwe camerapunten zijn eenvoudig aan te maken en u bepaald zelf of het een statisch beeld moet zijn of een 360° foto moeten worden.

PALETTE@WORK

Nooit meer foute maatvoering, door het gebruik van een bluetooth-laser en de handige @WORK applicatie kunt u bij de klant op locatie de ruimte inmeten. De meetresultaten worden direct overgenomen door uw tablet, u kunt reeds een start maken met ontwerpen waarna deze doorgestuurd kunnen worden naar uw computer met de onbegrensde versie van PaletteCAD. Wanneer u dit ontwerp vervolgens opent is de hele ruimte op de millimeter nauwkeurig in 3D uitgetekend.

BASISTRAININGEN

Voor gebruikers vinden zeer regelmatig basistrainingen plaats bij PaletteCAD in Nuth. Dit gebeurt in klein groepsverband – maximaal tien tot twaalf deelnemers – zodat iedere cursist de juiste aandacht krijgt. Wanneer de reistijd u teveel is zijn deze trainingen ook online te volgen middels filmpjes en toetsingsvragen. Deze gratis basistraining is voor PaletteCAD een onlosmakelijk onderdeel van de service. Bedrijven die om welke reden dan ook sneller aan de slag willen, kunnen kiezen voor een in-house training waarbij een instructeur van PaletteCAD naar uw bedrijf komt.

Natuurlijk zullen er altijd meer vragen zijn bij het gebruik van een allesomvattend 3D ontwerpprogramma, zeker naarmate u dieper in de mogelijkheden duikt. Voor deze inhoudelijke en ook technische vragen staat onze helpdesk altijd voor u klaar waar alle vereiste informatie en expertise aanwezig is. Zo wilt deze softwarespecialist altijd naast de klant staan om mee te denken en voor ieder probleem een oplossing te bieden, zowel vóór de aanschaf, bij de ingebruikname, maar zeker ook daarna!

Tekst & Fotografie: PaletteCAD

Gepubliceerd op28 januari 2019 om 10:07