PLUG -AND -PL AY NA AR ENERGIELABEL C - DOOR VERVANGING VAN DE VERLICHTING

Tekst
BeeldTRILUX

Kantoren groter dan 100m² moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Een opgave voor bouwend én installerend Nederland, aangezien meer dan de helft van de kantoren nog niet voldoet.

Met energiezuinige stekerbare verlichting kan deze stap eenvoudig worden versneld. Want ondanks dat led al ruim tien jaar geleden zijn intrede deed in de professionele verlichtingsmarkt, is TL-verlichting of een retrofit oplossing met led-tubes nog een veelgebruikte verlichtingsvorm in kantoren. Dit terwijl het totale energieverbruik in kantoren voor ruim 22% wordt bepaald door verlichting. Zowel TL als led-tubes zijn daarbij geen toekomstbestendige energie-efficiënte oplossing.

BESPAREN OP ALLE VLAKKEN

Door gebruik te maken van duurzame led-armaturen van TRILUX zijn energiebesparingen tot 60% eenvoudig realiseerbaar. Wanneer hier aanwezigheids- of daglichtsensoren van B.E.G. aan worden toegevoegd, zal de energiebesparing groter zijn en op kunnen lopen tot 85%. In samenwerking met Isolectra brengen TRILUX en B.E.G. nu een eenvoudige plug-and-play overstap door middel van het Wieland GST18® stekerbare installatiesysteem.

Zowel de TRILUX armaturen als de B.E.G. sensoren zijn standaard (te) voorzien van Wieland connectoren waardoor de gehele verlichtingsinstallatie op elkaar is afgestemd, inclusief de lichtregeling. Met een plug-and-play stekerbare installatie kan het hele verlichtingssysteem 90% sneller en dus goedkoper geïnstalleerd worden.

SUBSIDIES BESCHIKBAAR

TRILUX led-armaturen en B.E.G. sensoren komen in aanmerking voor diverse subsidieregelingen vanuit de overheid zoals de Energie-investeringsaftrek 2021 (EIA). Benieuwd of de vervanging van uw verlichting hiervoor ook in aanmerking komt? Of heb je aanvullende vragen over stekerbaar installeren van verlichting en sensoren? Neem contact met ons op en wij zullen je adviseren in de verschillende mogelijkheden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Isolectra, 010 285 54 441, energielabelC@isolectra.nl of door een bezoek te brengen aan de website www.isolectra.nl.

Gepubliceerd op24 maart 2022 om 16:00