Deel deze spotlight

Rittal brengt een volledig nieuwe generatie koelaggregaten onder de naam Blue e+ op de markt

Tekst
BeeldRittal B.V.

Een enorme sprong voor meer efficiëntie. De aggregaten zijn niet alleen veel energie-efficiënter dan huidige koelsystemen, maar bieden ook veel voordelen op het gebied van flexibiliteit, betrouwbaarheid en handling. Volgens een test zijn energiebesparingen tot 75 procent mogelijk

“Om de energie-efficiëntie aanzienlijk te verhogen, vertrouwt Rittal bij de nieuwe generatie koelaggregaten Blue e+ voor het eerst op een innovatief, gepatenteerd hybride systeem,“ aldus Edgar Hoogakker, product manager Klimatisering bij Rittal. Dit proces maakt gebruik van een combinatie van compressorkoelaggregaat en een passief koelende heat pipe. De compressor wordt alleen ingeschakeld als de passieve koeling ontoereikend is.

Ook nieuw in ons productportfolio zijn de Blue e+ IT-koelaggregaten.

De digitalisering van industriële procesbesturingen (Industrie 4.0) vraagt om maximale beschikbaarheid van de onmisbare IT-componenten voor productieprocessen. Deze IT-componenten moeten daarvoor door de koelaggregaten in uw industriële 19” kasten onder alle omstandigheden op de gewenste bedrijfstemperatuur worden gehouden. De IT-koelaggregaten moeten daarvoor zelf actief actuele procesinformatie kunnen verzamelen en digitaal kunnen worden aangestuurd. De nieuwe Rittal Blue e+ IT-koelaggregaten met IoT interface doen dit alles vlekkeloos en bieden bovendien een ongekend hoge energie-efficiëntie en vele voordelen op het gebied van flexibiliteit, betrouwbaarheid en handling.

Dankzij de hoge beschermklasse (IP55) bieden deze IT-koelaggregaten (met koelvermogens van 3 kW voor het wandmodel en 1,7 kW voor het dakmodel) een uitstekende bescherming tegen stof en andere externe invloeden. De interne toerengeregelde componenten, in combinatie met de bijgeleverde externe inblaastemperatuur-sensor, zorgen ook bij sterk fluctuerende omgevingstemperaturen voor constante temperaturen. Een passieve heatpipe realiseert extra energiebesparingen en met het luchtgeleiding-kanaalstuk voor de IT-wandaggregaten realiseert u in een handomdraai een perfecte luchtcirculatie voor al uw IT-componenten in uw 19” besturingskast. Het resultaat: uiterst betrouwbare koelprestaties voor een optimale beschikbaarheid van uw IT-componenten en centrale rol van informatietechnologie in datagedreven productieprocessen.

Teskt / Foto: Rittal

Gepubliceerd op15 april 2020 om 9:57