Deel deze spotlight

Samenwerking met BMW Group uitgebreid bij doorontwikkeling uniek integraal systeem

Tekst
BeeldSolarwatt

Voor het opwekken, managen en opslaan van duurzame energie heeft Solarwatt nu een uniek integraal systeem verder doorontwikkeld. Dit resulteert in een nieuwe productielijn glas-glas-zonnepanelen, het nieuwe energiemanagement- en beheersysteem Manager flex en opslag via Battery flex, waartoe nauw is samengewerkt met de BMW Group. In Europa is Solarwatt de enige fabrikant die deze services combineert en aanbiedt. Voor gebruikers biedt het systeem betere controle over hun eigen opgewekte zonne-energie, meer onafhankelijkheid ten opzichte van de energieleverancier én meer rendement op.

Volgens Erik de Leeuw, general manager van Solarwatt Benelux zit de kracht in de combinatie van de drie productcomponenten. “We hebben onze nieuwe glas-glas-zonnepanelen voor het opwekken van energie. Met de Manager flex kunnen gebruikers vervolgens die zelf opgewekte schone energie managen. Deze ‘energiemanager’ is eenvoudig te integreren en en dankzij een sectorkoppeling in te zetten voor onder meer warmtepompen, airco’s én elektrische automotive. Vervolgens is er de Battery flex, een modulaire accu waarmee thuis energie opgeslagen kan worden. Deze hebben we ontwikkeld en geproduceerd met BMW, waar we al langer mee samenwerken op technologisch gebied. Zo worden ook de batterijcellen van BMWi toegepast in de Battery flex. Bij het volledig geautomatiseerde productieproces worden hoge kwaliteitsnormen gehanteerd op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en veiligheidsstandaarden, zoals van toepassing binnen de auto-industrie. We zijn blij dat we samen met zo’n sterk merk steeds weer kunnen blijven innoveren.“

Consumenten zonne-energie grote winnaars

Solarwatt laat met de doorontwikkeling van het nieuwe integrale systeem wederom zien dat ze de blik naar voren heeft door zonne-energie te koppelen aan elektrische automotive en duurzame warmte. “Vanuit regelgeving wordt samenwerking tussen de drie categorieën/productielijnen steeds belangrijker”, zegt De Leeuw: “Groot pluspunt is dat het totale systeem makkelijk te installeren is, waarbij dankzij slimme technieken wordt gecontroleerd of dit op de juiste manier gebeurt. Het systeem geeft dat dus zelf aan; handig dus voor installateurs. Maar de grote winnaars in dit verhaal zijn natuurlijk de gebruikers van zonne-energie die mede dankzij het systeem hun rendement kunnen verhogen en onafhankelijker worden van energieleveranciers. Zij bepalen zelf hun energietarief en kunnen bijvoorbeeld hun elektrische auto zelf opladen via zonnepanelen op hun carport. Investeren in zonne-energie levert dus absoluut wat op.”

Productie in Duitsland; centraal loket in Nederland

De productie van de drie nieuwe duurzame energieproducten is in Duitsland. Binnen heel Europa merken we een sterk groeiende behoefte aan zonnepanelen van lokale fabrikanten. Bovendien is dit duurzamer dankzij een lagere CO2-footprint en een centraal Nederlands loket van waaruit snelle service in de eigen taal wordt geleverd in de Benelux.

Gepubliceerd op22 juni 2021 om 8:30
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga