Deel deze spotlight

Schoolventilatie: Mark biedt de oplossing

Tekst
BeeldMark Climate Technology

Het coronavirus heeft schoolventilatie nu meer dan ooit op de kaart gezet. Via druppeltjes en aerosolen in de lucht wordt het coronavirus verspreid. Vooral in afgesloten ruimtes, zoals klaslokalen, is het daarom van groot belang om goed te ventileren.

Speciaal voor scholen heeft Mark Climate Technology de volgende laagdrempelige en snel uitvoerbare oplossingen op een rij gezet.

Oplossing 1: Mobiele ventilatie-unit

Om ruimtes snel en eenvoudig te voorzien van effectieve ventilatie heeft Mark de ERV MOBILE ontwikkeld. Deze mobiele ventilatie-unit heeft het binnenwerk van een Mark ERV 1000 en een in de kleur RAL 9010 gespoten omkasting. De ERV MOBILE is de ideale oplossing voor energie efficiënte ventilatie en een comfortabel binnenklimaat.

Deze mobiele ventilatie-unit past door alle gangbare deuren en is voorzien van wieltjes voor gemakkelijke verplaatsing en is hierdoor zeer geschikt voor o.a. scholen, kinderdagverblijven, kantoren, kerken en andere publieke ruimtes.

Oplossing 2: Mark Air Purifier (MAP)

De Mark Air Purifier (MAP) is net als de ERV MOBILE een mobiele ventilatie-unit, waarbij er gebruik wordt gemaakt van 100% recirculatielucht i.p.v. verse lucht. Om op een verantwoorde manier lucht te laten recirculeren is de Mark MAP voorzien van een HEPA-filter met of zonder een UV-C lamp.

UV-C is een vorm van ultraviolette straling die het DNA en RNA van micro-organismen ernstig beschadigt. Hierdoor kunnen virussen, bacteriën en schimmels zich niet delen en gaan ze dood. Deze bewezen techniek wordt al jaren gebruikt om o.a. drinkwater en apparatuur te ontsmetten.

Een HEPA-filter is een luchtfilter die tussen minimaal 85% en maximaal 99,999995% van alle stofdeeltjes van 0,1 micrometer (µm) tegenhoudt.

De Mark Air Purifier (MAP) heeft een luchthoeveelheid van 1950 m3/h en is binnenkort leverbaar.

Oplossing 3: Mark desinfectie-unit (MDU)

De Mark verse lucht desinfectie-unit (MDU) is een uitstekend wapen in de strijd voor schonere lucht. De MDU is voorzien van een UV-C lamp en een medisch fotokatalytisch sterilisatiefilter. De MDU kan geplaatst worden in een luchtkanaal in combinatie met een buisventilator. Op deze manier wordt de lucht in een ruimte gefilterd en ververst.

Voor optimale ventilatie kan de MDU ook gebruikt worden in combinatie met een Mark ERV warmteterugwin-unit. De ERV is voorzien van een tegenstroomwisselaar met een warmteterugwin-rendement van 75%. Tevens is de unit voorzien van een plug & play regeling met optionele CO2-regeling. Deze vraaggestuurde regeling meet de CO2-waarde in de ruimte en zorgt ervoor dat er tijdig en voldoende geventileerd wordt.

Uiteraard zijn deze oplossingen ook geschikt voor bijvoorbeeld kantoren en publieke ruimtes. En soms is er een andere, betere oplossing. Mark Climate Technology denkt graag met u mee over de perfecte ventilatie-oplossing voor uw school of gebouw. Neem contact met ons op via tel. 0598-656 600 of info@mark.nl en wij voorzien u van een passend en vrijblijvend advies.

Gepubliceerd op2 februari 2021 om 0:00