Deel deze spotlight

SLVtec: nieuwe technische verlichting van SLV

Tekst
BeeldSLV Nederland

SLV kent al jaren een zeer uitgebreid assortiment decoratieve verlichting. Bekend van de BIG WHITE® catalogus met zo’n 3.500 producten. Vanaf 1 oktober wordt het aanbod verder uitgebreid met technische verlichting onder het label SLVtec.

“Er zijn twee redenen om een technisch assortiment bij SLV te introduceren”, legt Mark Henrik Körner, CEO van de SLV Lighting Group, uit. “Onze voornaamste doelgroep is de e-installateur. Die met zowel residentiële- als technische projecten bezig is. SLV wil hun leven makkelijker maken door het bieden van one-stop-shopping. Bovendien groeit de commerciële- meer technische markt sterk. Wij geloven dat daarin plaats is voor SLV. Daar hebben we potentie.”

SLVtec staat voor producten met indrukwekkende specificaties tegen een scherpe prijs, waarbij eenvoudige installatie voorop staat. Het gaat onder andere om waterdichte en stootvaste armaturen, panelen, floodlights, downlights, railspots, highbays, led tubes, flexibele ledstrips en profielen. Voor veel producten gelden de principes: multi-power (instelbaar systeemvermogen / instelbare lichtstroom), multi-color (instelbare kleurtemperatuur) of multi-zoom (instelbare stralingshoek).

Bij de introductie in oktober komen zo’n 13 productgroepen op de markt. SLV benadrukt dat dit het begin is en dat er in 2024 meer producten zullen worden toegevoegd. Körner: “We hebben de beslissing genomen dit segment te betreden en dat betekent dat we moeten investeren. Dus komen er uitbreidingen op het assortiment. Zowel horizontaal – dat wel zeggen meer productgroepen, als verticaal – van basis naar meer kernproducten. Maar ook het toevoegen van smart-producten.”

Als bedrijf en merk van de SLV Lighting Group is SLV al meer dan 40 jaar leverancier van verlichtingsoplossingen. De producten worden gebruikt in woningen, hotels en restaurants, maar ook in kantoren en bedrijven. Ondersteunende diensten zoals het geven van product- of lichtadvies, het maken van lichtberekeningen, 2D of 3D visualisaties, het leveren van demo producten en de complete ontzorging van A tot Z, maken onderdeel uit van de service van SLV. Vanuit het centrale magazijn in Übach-Palenberg (Duitsland) kan 98% van de producten uit voorraad geleverd worden. SLV beschouwt zichzelf als een sterke partner van de elektrotechnische industrie en biedt lichtoplossingen voor elektriciens, lichtplanners en architecten. De BIG WHITE® catalogus verschijnt jaarlijks en heeft zich bewezen als standaardwerk in de branche. De nieuwe BIG WHITE® ’24 verschijnt begin december 2023.

www.slvtec.com

Gepubliceerd op29 september 2023 om 0:00