Deel deze spotlight

Smart Buildings, van BACnet tot montage

Tekst
BeeldXYTO Media

Van veilige vluchtroutes, betrouwbare rook- en warmte afvoer (RWA), energiezuinige ventilatie en eenvoudige controle over diverse gebouwbeheersystemen: GEZE oplossingen maken van een gebouw een Smart Building.

Als systeemaanbieder combineren we veiligheidssystemen en gebruiken we technologie om te innoveren, modulaire systemen in een netwerk waarbij alle GEZE producten naadloos op elkaar aansluiten.

BACnet / KNX en Cockpit

Met onze nieuwe interfacemodules kunnen GEZE producten worden geïntegreerd in de diverse communicatiestandaarden van woonhuizen en gebouwsystemen bij o.a. utiliteitsgebouwen, zorginstellingen en scholen met BACnet en KNX. En er is meer: ons nieuwe automatiseringssysteem GEZE COCKPIT vereenvoudigd ook de betrouwbare controle en het toezicht op alle aangesloten producten. Slimme systemen denken vooruit:  GEZE COCKPIT  is het eerste gebouwautomatiseringssysteem voor intelligente deur-, raam en veiligheidstechniek. 

Voor iedere situatie de juiste raamaandrijving

Het openen van ramen om een gezonde lucht toe te laten in bijvoorbeeld een bedrijfspand of schoolgebouw kan door middel van de automatisch aangestuurde raamaandrijvingen van GEZE.

ECChain, Powerchain en Slimchain zijn drie raamaandrijvingen uit het gamma van GEZE. Of het nu zware grote ramen zijn die de Powerchain met gemak openen en sluiten of de Slimchain die door zijn slanke design optimaal in het gevelontwerp wordt opgenomen, met deze raamoplossingen is er voor iedere situatie een juiste aandrijving beschikbaar.

De Slimchain is verkrijgbaar in zowel een 24V als in 230 V variant. De 230 V variant is geschikt om in een gebouwbeheersysteem te verwerken. Daarnaast heet hij een traploos instelbare aandrijvingsslag en individuele snelheden voor de ventilatie en RWA modus.

De Powerchain is uitermate geschikt voor zeer zware ramen tot wel 200 kg, en zorgt voor een snelle opening in geval van rook- of warmteafvoer. De geïntegreerde Syncro unit module kan max. vier schijven bedienen zonder gebruik te maken van een externe besturingsunit. Met de DIP-switch is het mogelijk om de werkingsmodus te wijzigen (Solo en Syncro , master en slave). De aandrijving is variabel instelbaar en heeft individuele snelheden voor ventilatie en rook- en warmte afvoer.

De Slimchain en Powerchain zijn beschikbaar in speciale versie, slag, kabellengte, kleur en uitvoering kunnen worden geconfigureerd in een linkse- of rechtse variant. Door het GEZE Smart Fix montagesysteem zijn de kettingaandrijvingen eenvoudig en snel te monteren.

De ECchain is het instapmodel dat eenvoudige automatiseringsmogelijkheden biedt, ook voor de particuliere woning.

Alle raamaandrijvingen zijn verkrijgbaar in standaard kleuren maar ook op aanvraag in iedere gewenste RAL kleur te bestellen.

Voor meer vragen, een bezoek aan onze showroom of aanvraag voor montagetraining neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens:

GEZE Benelux B.V.

Steenoven 36

5626 DK Eindhoven

T: +31 (0)40 – 262 90 80

E: benelux.nl@geze.com

W: www.geze.com

Gepubliceerd op31 mei 2019 om 16:35