Deel deze spotlight

Stekerbaar installeren sluit perfect aan op prefab bouwen trend

Tekst
BeeldXYTO Media

De ontwikkelingen in de bouw gaan razendsnel. De markt trekt aan en woning- en utiliteitsbouwprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch staan marges nog altijd onder druk. Bovendien is als gevolg van de crisis bij veel bouw- en installatiebedrijven technische kennis verdwenen, door de uitstroom van ervaren medewerkers. Als reactie hierop worden wanden en vloeren steeds vaker prefab en off-site geproduceerd.

Slimmer, sneller én goedkoper bouwen

Prefab bouwen biedt grote voordelen. Bijvoorbeeld op het gebied van procesoptimalisatie. Bouwen gaat slimmer, sneller én goedkoper en doordat elementen onder de beste (klimatologische) omstandigheden geproduceerd en gecontroleerd worden, behoren fouten en faalkosten op de bouw tot het verleden. Stekerbaar installeren met Wieland sluit hier perfect op aan.

 Een 100% stekerbare gebouwinstallatie

Veel mensen denken bij stekerbaar installeren nog sec aan de Wieland verlichtingsinstallatie. Echter gaat het concept van Isolectra veel verder. Vandaag de dag kunnen gebouwen 100% stekerbaar geïnstalleerd worden; vanaf de elektrische verdeler tot en met de wandcontactdozen, schakelapparatuur en verlichtingsarmaturen en inclusief de ontruimings- en besturingssystemen. Daarbij gelden alle voordelen van prefab bouwen, aangevuld met een aanzienlijke arbeidstijdverkorting, flexibiliteit én milieuvriendelijkheid.

 Begeleiding van A tot Z

Isolectra bezoekt regelmatig ketenpartijen om de voordelen van stekerbaar installeren inzichtelijk te maken. Ook wordt maximale ondersteuning geboden in het veranderproces. Want stekerbaar installeren heeft gevolgen voor ontwerp, calculatie, engineering, projectmanagement én montage. Partijen die stekerbaar installeren inmiddels hebben omarmd, worden op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van data en applicatie-integratie.

 Naadloze integratie

Om te garanderen dat alle stekerbare installaties naadloos in de prefab en off-site bouwprojecten passen en om processen te optimaliseren, biedt Isolectra diverse services aan. De specialisten ondersteunen installatiepartijen vanaf de ontwerp- en engineeringsfase en geven advies over de best passende producten en montagewijzen voor ieder project, conform de geldende normen én klantwensen. Om BIM-engineering met Revit of Autocad te ondersteunen, worden van de meest gebruikte componenten DWG- of RFA-files aangeleverd.

 Soepel en efficiënt

Isolectra verzorgt ook de assemblage van de stekerbare wandcontactdozen, schakelapparatuur en verlichtingsarmaturen en ontwerpt en levert stekerbare verdeelkasten, inclusief bijbehorende besturingscomponenten, beveiligingen en relaisschakelingen. Naar wens worden alle producten volledig gekit en gelabeld aangeleverd, waarbij ieder label correspondeert met de kabel of doos waarop deze moet worden aangesloten. In samenwerking met groothandel Technische Unie wordt gezorgd dat alle producten op het juiste moment, op de juiste plaats én met de juiste informatie worden bezorgd, zodat de assemblage zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt.

Kijk voor meer informatie op https://isolectra.nl/

Tekst / Foto: Isolectra

Gepubliceerd op27 maart 2020 om 9:04