Deel deze spotlight

Stijlvolle LG Round Cassette siert kantoorpand Agro Jobs Holland B.V.

TekstMargot Visser
BeeldEdward van Hees

Steeds vaker speelt het plafondontwerp een cruciale rol in het interieur. Dat geldt zeker voor de trendy industrial look, waar alle techniek zichtbaar is en alles er dus strak uit moet zien. Airco-installateur KJ Techniek zocht een esthetisch fraaie oplossing voor het kantoorpand van agrarisch uitzendbureau Agro Jobs Holland B.V. De nieuwe LG Round Cassette, geleverd door Centercon, bleek een schot in de roos.

Als specialist in airconditioning werd KJ Techniek uit Grootschermer door Klijn Installatietechniek gevraagd om eens na te denken over een oplossing voor hun klant Agro Jobs Holland B.V. Hun hoofdkantoor op bedrijventerrein Agriport in Middenmeer was niet toegerust op de steeds warmere zomers. Aanvankelijk ging het alleen om airconditioning voor de vier kantoren op de bovenverdieping. “Dat zijn vrij kleine, lage ruimtes met een systeemplafond. Die konden we uitstekend koelen met LG Multi Split met standaard wandunits,” vertelt directeur/eigenaar KlaasJan Wagenaar.

Net op de markt

De benedenverdieping was een ander verhaal. “Dat is meer een designkantoor met open plafonds en een industriële uitstraling. Daar hang je niet zomaar een wandunit of een cassette op, dat moet er ook mooi uitzien. Mijn ervaring is bovendien dat kantoorgebruikers openingen van cassettes gaan afplakken omdat ze last hebben van kou of tocht. Dat wil je niet.” Wagenaar had geen pasklare oplossing voor dit probleem en legde het voor aan Centercon, zijn leverancier en adviseur op dit project. “Mijn contactpersoon Martin van der Voort vertelde me toen dat LG net een nieuw product op de markt had gebracht, de Round Cassette, en dat dit hier dé oplossing zou zijn, zowel esthetisch als qua comfort.”

360° uitblaas

De LG Round Cassette combineert een stijlvol ontwerp met optimale prestaties. Traditionele binnenunits van een cassette maken gebruik van drie afzonderlijke luchtkanalen die lucht in drie richtingen verspreidt en daardoor blinde vlekken creëert. De cirkelvormige ventilatieopening maakt uitblaas over 360° mogelijk, zonder blinde vlekken. De ronde en nauwkeurige luchtstroomregeling maakt het mogelijk om sneller te koelen. Dat doet hij bij een geluidsniveau van slechts 39 dB, wat lager is dan het geluid van een bibliotheek. Van der Voort: “Het is een qua vorm en prestaties uniek product, wat bij uitstek geschikt is voor hoge ruimten met een industriële uitstraling, zoals bij Agro Jobs het geval is. Het is de cassette met het meest optimale uitblaaspatroon en een gunstige luchtworp voor zowel koeling als verwarming.”

‘Vliegende schotels’

Toen Wagenaar de ronde cassette zag, was hij meteen enthousiast. “Ik vond het er heel gaaf uitzien, het zijn net vliegende schotels. Zo’n unit valt wel even wat meer op dan een gewone cassette. En door de geoptimaliseerde luchtstroom is het comfort voor de gebruiker hoog.” Hij installeerde twee cassettes, één in de kantoorruimte en één in de kantine. De installatie is eenvoudig en kost minder tijd, doordat alle elektrische aansluitingen zich aan de buitenzijde van de unit in een aansluitkastje bevinden. Wagenaar is erg tevreden over het eindresultaat. “Het hangt er spic en span in. Ik vind het een mooi product met goede toepassingsmogelijkheden. Dit kantoorpand is in ieder geval een geslaagd eerste project!”

Gepubliceerd op2 maart 2021 om 8:30