Deel deze spotlight

TECHNEA VIERT 25-JARIG JUBILEUM

Tekst
BeeldTechnea

Technea, leverancier in duurzame installatietechnieken, viert zijn 25-jarige jubileum. Eigenaar Luuk: "De zon levert iedere dag meer energie dan wij in ons leven kunnen opmaken. Het idee van gratis energie door de zon inspireerde ons 25 jaar geleden om Technea te starten. Inmiddels werken we met 25 enthousiastelingen aan de vergroening van Nederland. De potentie was er toen, de techniek is er nu en steeds meer klanten geven het voorbeeld dat het kan: “een bijdrage leveren aan een groene wereld".

Technea, leverancier in duurzame installatietechnieken, viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Eigenaar Luuk: "De zon levert iedere dag meer energie dan wij in ons leven kunnen opmaken. Het idee van gratis energie door de zon inspireerde ons 25 jaar geleden om Technea te starten. Inmiddels werken we met 25 enthousiastelingen aan de vergroening van Nederland. De potentie was er toen, de techniek is er nu en steeds meer klanten geven het voorbeeld dat het kan: “een bijdrage leveren aan een duurzame en groene wereld".


In 1998 waren Luuk Dijkhuis en Wim Terpstra de eersten die zich uitsluitend specialiseerde in de levering van duurzame installatietechnieken. Toen ging dat voornamelijk om pv-installaties en zonneboilers. Nu kunnen ze installatiebedrijven helpen met vrijwel iedere

techniek om een woning te verduurzamen. In 2018 zette Patrick Prosee zijn handtekening en werd het een drietal met een missie.

Herstel biodiversiteit

Technea hecht veel waarde aan biodiversiteit. Sinds vorig jaar doneren ze structureel een deel van de winst aan Land van Ons. Daarnaast worden de betonplaten rondom het pand op dit moment verruild voor 500m² tuin, waarbij biodiversiteit en circulariteit centraal staan. "Ik denk dat Technea er goed in slaagt om zowel zakelijke ambities te hebben als idealen en principes te leven", aldus Luuk.


Feest

Ter gelegenheid van het jubileum organiseert Technea dit jaar diverse evenementen om zijn klanten, partners en medewerkers te bedanken. Op naar nog meer verduurzaamde woningen!


Over Technea

Technea is een groothandel dat zich richt op installateurs van duurzame installatietechniek voor woningen. Inmiddels bevat het assortiment alles om een woning volledig te verduurzamen. Technea beperkt zich niet tot het enkel distribueren van producten, maar levert ook de aanvullende diensten zoals projectcalculatie en -ontwerp. Bij iedere bestelling ontvangt de installateur desgewenst een projectplan op maat, inclusief calculaties en tekeningen. Na 25 jaar durven we het wel te zeggen: Technea is wijzer in woningtechniek.

Gepubliceerd op21 juni 2023 om 0:00