Deel deze spotlight

Unieke verwarmde meteorologische meetvoeler voor Relatieve vochtigheid en Temperatuur.

Tekst
BeeldCatec B.V.

De EE260 meetvoeler is volledig geoptimaliseerd voor het nauwkeurig en betrouwbaar meten van de relatieve vochtigheid (RH) en temperatuur (T) in meteorologie en uitdagende outdoor applicaties.

Innovatief en compact ontwerp.

Voor het nauwkeurig meten in omgevingen met een hoge relatieve vochtigheid wordt gebruik gemaakt van verwarmde relatieve vochtigheid sensoren met een geïntegreerd temperatuur meetelement.

Met deze twee parameters kan men het dauwpunt bepalen.

Indien er een extra meetvoeler voor temperatuur wordt toegepast voor het meten van de exacte omgevingstemperatuur is de relatieve vochtigheid nauwkeurig te herleiden.

Door toepassing van deze methode wordt voorkomen dat de relatieve vochtigheid sensor condenseert in applicaties met een hoge relatieve vochtigheid en kan er accuraat en real time gemeten worden.

De EE260 is uniek, daar deze zo ontworpen is, dat in één compacte meetopnemer zowel het dual verwarmde relatieve gecoate meetelement en de temperatuur sensor zijn opgenomen.

Dit maakt de meetvoeler tot een ideale meetoplossing voor meteorologische applicaties en applicaties als: Gladheid meldsystemen, Windturbines, Off-shore en zelf incubator applicaties waar veelal hoge vochtigheden aanwezig zijn.


Ter voorkoming van temperatuur invloeden is de IP67 behuizing vervaardigd uit een elastisch thermoplast dat UV resistent is en temperatuur stabiel.

De elektronica is volledig in deze thermoplast ingebed en zo beschermd tegen corrosie en schadelijke invloeden.


De opnemer is voorzien van schaalbare analoge Volt uitgangen en beschikt daarnaast over een digitale Modbus RTU interface. Daarnaast zijn alle afgeleide meetparameters beschikbaar en vrij in te stellen.


Voor meteorologische toepassingen is er optioneel een geventileerde stralingskap beschikbaar.

Gepubliceerd op10 juli 2021 om 0:00
Adres
Turfschipper 114
2292JB Wateringen
Contact
J. Draaisma
Telefoon