Deel deze spotlight

Vakbeurs Energie

Tekst
BeeldXYTO Media

Duurzame binnenklimaatoplossingen tijdens vakbeurs ENERGIE

Nederland staat voor uitdagingen en is volop in transitie. Iedereen wil oplossingen. De luchtspecialisten van DUCO presenteren tijdens vakbeurs ENERGIE graag het uitgebreide assortiment duurzame oplossingen op het gebied van vraaggestuurde ventilatie voor zowel renovatie, nieuwbouw en de gestapelde woningbouw.

De nummer 1 renovatiebox

Binnen systeem C innoveert DUCO met de gloednieuwe DucoBox Reno, specifiek op maat van de renovatiemarkt. Deze gloednieuwe afvoerbox is ontwikkeld om een bestaand systeem super snel uit te wisselen naar een hoogwaardig vraaggestuurd systeem. Hierdoor helpt DUCO de markt om de bestaande woningvoorraad veel sneller te voorzien van upgrades dan wat op vandaag mogelijk is. De DucoBox Reno biedt de mogelijkheid om een verouderd ventilatiesysteem 20% sneller uit te wisselen dan bestaande oplossingen. Maar ook voor de gestapelde woningbouw heeft DUCO een oplossing.

Collectieve ventilatie voor hoogbouw

Collectieve ventilatie in hoogbouw zorgt voor een optimaal comfort voor de bewoners. Maar veel oudere hoogbouwcomplexen hebben een collectieve dakventilator, waarbij het systeem veelal niet wordt geregeld of via een klokprogramma werkt met vaste dag/nachtinstellingen. Het is veel energiezuiniger, comfortabeler en gezonder om dat vraaggestuurd per individuele woning te doen. En hiervoor komt de Duco RoofFan in aanmerking. De drukgestuurde Duco RoofFan creƫert een bepaalde druk in de collectieve ventilatieschacht en op het moment dat een woning extra ventilatievraag heeft, worden de iAV-regelkleppen open gestuurd. Hierdoor verandert de druk in de schacht waardoor de dakventilator automatisch optoert.

Uitbreiding binnen het gamma balansventilatie

Nieuw tijdens ENERGIE is de uitbreiding binnen het gamma WTW-units. DUCO introduceert de balansventilatietoestellen DucoBox Energy Comfort 400 en Comfort Plus 350/450/550. De nieuwste generatie WTW-toestellen biedt antwoord op de groeiende vraag naar doortastende ventilatiesystemen voor strenge BENG-normen, lage energiegebouwen en de strengere installatie-eisen voor ventilatiesystemen. Het hoge thermische rendement en het lage opgenomen vermogen van de toestellen zijn het resultaat van een uitgekiend ontwerp. Installateurs besparen met dit toestel maximaal op installatietijd. Nederland kent een lange traditie van seriematige woningbouw. Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En dat vertaalt zich in immense tijdswinst op de bouwplaats.

Ontdek het volledige gamma slimme ventilatiesystemen van DUCO van dinsdag 11 oktober t/m donderdag 13 oktober in hal 3, stand F053. En oh ja, in de entree van de beurshal staat de DUCO roadtruck opgesteld voor het grote publiek.

Ben jij als professional betrokken bij energie en de transitie? Bezoek dan beslist de inspirerende Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. Vraag hier jouw gratis DUCO toegangsbewijs aan: https://www.databadge.net/nrgy2022/reg/ene/?link=543fdb846419a530389d

Info voor de pers: contacteer Vincent Vandeputte op het nummer +32 (0)58/33.00.33 of via e-mail naar vincent.vandeputte@duco.eu.

Gepubliceerd op2 oktober 2022 om 16:14
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga