EE212
Deel deze spotlight

Vochtigheids- en temperatuursensor met verwisselbare sensor-tip.

Tekst
BeeldCatec B.V.

Betrouwbaar blijven meten zonder omslachtige kalibraties!

De EE212 vochtigheids- en temperatuursensor van E+E is geschikt voor uitdagende meettaken in de klimaattechniek, land- en tuinbouw en de farmaceutische industrie.

Dankzij het modulaire sensorontwerp kan de sensor indien nodig eenvoudig direct ter plaatse worden vervangen.

De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filters en de robuuste IP65/ NEMA 4 behuizing zorgen

voor nauwkeurige en betrouwbare metingen.

Hoogwaardige, verwisselbare sensor-module


De sensorkop van de EE212

biedt plaats aan een plug-in sensormodule die is uitgerust met een uiterst nauwkeurig vochtigheids- en temperatuurdetectie-element van de nieuwste generatie.De gepatenteerde sensorcoating en de verzegelde soldeerpunten verbeteren de meetprestaties en verlengen de levensduur van de sensorelementen in een uitdagende omgevingen. De elektronica in de module is ingekapseld en is daardoor goed beschermd tegen condensatie en corrosie. Voor de sensorsonde is een ruime keuze aan verschillende filters beschikbaar.Een groot voordeel van de EE212 voor gebruik in een zwaar vervuilde en agressieve omgeving is het modulaire sensorontwerp. Het maakt het eenvoudig om de sensormodule met slechts een paar stappen te vervangen en volledig zonder gereedschap. Dit betekent dat downtime en servicekosten tot een minimum kunnen worden beperkt!


Veelzijdig gebruik, eenvoudige configuratie


De EE212 kan flexibel worden aangepast aan meettaken voor veelzijdig gebruik. Naast een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en temperatuur berekent de sensor verschillende vochtigheid gerelateerde parameters zoals dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid en mengverhouding. De gemeten waarden zijn beschikbaar op twee configureerbare analoge uitgangen. Drie fysieke parameters kunnen worden weergegeven op het optionele grafische weergave. Dankzij de gratis EE-PCS configuratiesoftware kunnen de meetparameters, schaal en display weergave worden aangepast.


Installatievriendelijke behuizing


Een wandversie en een kanaalversie van de EE212 zijn beschikbaar. Met de beproefde HVAC-behuizing kan de sensor met gesloten deksel worden uitgewisseld. Dit betekent dat elektronica beschermd is tegen vervuiling op de bouwplaats. De behuizingsschroeven met bajonetsluitingen vergemakkelijken een snelle opening en sluiting van het deksel om zodoende de elektrische installatie snel te voltooien.


Features

  • Uitwisselbare sensor met kalibratie gegevens
  • Verschillenden uitvoeringen
  • Coating van de vochtsensor
  • Diverse signaal uitgangen
  • Robuuste snel te monteren behuizing
  • Geen bewerkelijke kalibratie werkzaamheden
  • Optioneel display

ToepassingsgebiedenGepubliceerd op23 november 2022 om 0:00
Adres
Turfschipper 114
2292JB Wateringen
Contact
J. Draaisma
Telefoon